Javítani kell

2019.08.13. 07:00

Az ellenőrzés után lezárták a zalaszentgróti termálfürdő csúszdáját

A Szent Gróth Termálfürdő és Szabadidőközpontban tervezett fejlesztésekről, szükséges felújításokról is tárgyalt a legutóbbi ülésén a város önkormányzata.

Szabó Judit

A termálfürdőben javításra szorul a csúszda, és a játszótéri elemek egy részét is ki kell cserélni – derült ki a tervezett fejlesztésekről, felújításokról szóló előterjesztésből. A termálfürdőt 2017. május 1-jétől az önkormányzattal tíz évre kötött szerződés alapján a Cattani Partner Kft. üzemelteti, amely levélben adott tájékoztatást a városnak a fürdő állapotáról és az aktuális feladatokról. Emlékeztettek arra, hogy a játszóterek négyévente kötelező ellenőrzése során a budapesti ÉMI-TÜV SÜD Kft. megállapította: a fürdő hat játszótéri eleméből négy balesetveszélyes.

A játszótéren a vonatot és rugós lovacskát megfelelőnek találták. A bekerített homokozót az éles sarkok miatt kifogásolták, és kiderült, hogy a hinta és mászóka egyik lába korhadt, a csúszdás vár lépcsői közötti távolság nem szabványos, a csúszda repedt. Hiányolták az ütéscsillapító burkolatokat is. A kültéri fitneszpark megfelelő minősítést kapott.

Az üzemeltető javaslatot tett az önkormányzatnak a játszótér balesetveszélyes elemeinek cseréjére, és kérte a város hozzájárulását, akárcsak a fürdő nagy csúszdájának javításához. Utóbbit ugyanis az ellenőrzés után lezárták, mert az első eleme és annak acélszerkezete erősen korrodálódott. Az üzemetető levele szerint a csúszda felújítására tett legkedvezőbb ajánlat 700 ezer forint plusz áfáról szólt.

A kft. arról is beszámolt, hogy milyen felújítási és karbantartási munkákat végzett el idén. Az összes medence csempeburkolatát kijavították, újrafugázták, a sérült burkolatokat kicserélték, négy nyakzuhanyt szereltek fel és két szivattyút vásároltak. A relax medencék feletti árnyékolót elbontották, mert a tartószerkezet korhadt volt. Az árnyékolót napvitorlával helyettesítenék, ám ennek – mint értéknövelő beruházásnak – a költségét az önkormányzattól igénylik.

A városvezetés a testületi ülés időpontjáig nem kapta meg az üzemeltetőtől a napvitorlákra vonatkozó részletes műszaki, pénzügyi, szakmai anyagot, ezért az ügyben nem döntött. A játszótér és a nagy csúszda esetében az álláspontja az, hogy az üzemeltető feladata használhatóvá tenni, amire fel is kérte a céget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában