megvalósult fejlesztések

2019.07.19. 15:00

Zalai vizes titkok – A községi fürdők kevéssé zsúfoltak

Szerencsések a Zala megyében élők, akik olyan községben laknak, amelynek van fürdője, de a megye bármely pontjáról hamar elérhetők a színvonalas termálfürdők és fürdésre alkalmas strandok, hiszen ezek a fejlesztések sok helyütt megvalósultak az elmúlt három évtizedben.

Korosa Titanilla

Bázakerettye fürdője nyáron üzemel

Fotó: ZH Archívum

Családias hangulatú például a megye délnyugati részén található Lovásziban az épített fürdő.

A település strandján egy úszó-, egy tanmedence és egy pancsoló található, amiket gondozott zöld terület vesz körül. A nem túl forgalmas, főként a helyiek és a környékbeliek által látogatott strandon természetesen a belépők ára is barátságosabb, mint a népszerűbb, ismertebb, ezért többnyire zsúfoltabb, nagyobb fürdőhelyeken.

Lovászi strandja
Fotó: ZH Archívum

A lovászi strand közelében egy 45 fős kényelmes-komfortos turistaszálló fogadja a kikapcsolódni, üdülni Zalába érkező turistákat és diákokat. Aki megyénkben szeretne néhány háborítatlan napot, hetet eltölteni, alkalmas helyet talál itt.

Ugyancsak kisebb, családiasabb és csodálatos panorámát nyújt a bázakerettyei termálfürdő a látogatóknak, ahol a strand a nyári hónapokban tart nyitva két termál-, egy úszómedencével és egy pezsgőfürdővel.

A termálfürdőt, ahogy a honlapon is olvashatjuk, már majdnem nyolcvan éve látogatják, a jelenlegi hideg vizes medence elődje ugyanis még 1938-ban épült, amit a helyiek rögtön strandként kezdtek el használni.

Bázakerettye fürdője nyáron üzemel
Fotó: ZH Archívum

Az úszóknak egy fokozatos mélyülő, feszített víztükrű úszómedence áll rendelkezésükre, míg a pihenésre alkalmas, kör alakú termálmedence 36, a szív alakú 30, a pezsgőfürdő pedig szintén 36 fokos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában