Önzetlen segítség

2019.07.05. 08:00

Tíz Pelikán díj Zalának

Tíz zalai véradó is elismerésben részesült aktivitásáért a közelmúltban. Az eseményről dr. Dancza Tímea vezető főorvos számolt be lapunknak.

ZH

A zalai Pelikán díjasok csoportja az elismerő oklevéllel a győri ünnepségen Fotó: ZH

Az Országos Vérellátó Szolgálat idén alapította meg a vér­adási aktivitás elismerését szolgáló Pelikán díjat. A csőrében vércseppet tartó üvegpelikán szobrát az érdemelheti ki, akinek első véradása legalább 3 éve volt és jelenleg is aktív vér­adó, továbbá az utolsó 3 év, valamint a teljes véradói életút aktivitását is e módon ismerik el.

A zalai Pelikán díjasok csoportja az elismerő oklevéllel a győri ünnepségen Fotó: ZH

A díjakat a régióközpontok ünnepségein adták át. A tíz zalai kitüntetett június 14-én, a véradók világnapjának győri ünnepségén vehette át a díjat, valamint a vele járó oklevelet a véradói életutat szimbolizáló kördiagrammal.

Ezüst Pelikán díjban részesült Ludányi Andor, bronz Pelikán díjat kapott Windisch Ernő Sándor, Dolgos Péter András, Bóka László, Barna Tibor, Heidinger János, Nagy Sándor Ferenc, Sziva Zoltán, Kovács István, valamint Sámel József.

– A kitüntetetteknek gratulálunk, s ezúton is hálás köszönetünket fejezzük ki minden véradónknak, aki önzetlen segítségével biztosítja nap mint nap betegeink gyógyulását – írta Dancza Tímea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában