Szárba szökkent a tudás

2019.07.01. 07:00

Ősszel újabb szakkal bővül a végzőseit pénteken útjukra bocsátó kanizsai kampusz kínálata

Közel félszáz végzős hallgató vehette át diplomáját péntek este a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán.

Horváth-Balogh Attila

BA végzősök nevében Bolla Laura turizmus-vendéglátás szakos hallgató mondta elő hagyományosan az egyetemi jogarra tett kézzel az eskü szövegét Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A diplomaátadó ünnepséggel Master of Business Administration (MBA) mesterszakon, turizmus-vendéglátás alapszakon, kereskedelem és marketing alapszakon, turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzésben, pénzügy-számvitel felsőoktatási szakképzésben, gépészmérnöki alapszakon, víz- és szennyvízkezelő rendszerüzemeltető szakmérnök szakon, logisztikai mérnök mesterszakon és mérnökinformatikus felsőoktatási szakképzésben végzett hallgatók számára zárult le életük fontos szakasza és kezdődött el egy következő. A végzősöket és családtagjaikat először dr. Tóth-Kaszás Nikoletta, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusz igazgatója, majd Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója köszöntötte. Utóbbi azt mondta: a mostani a 15. évfolyam a kampuszon, mely jelzi, hogy Nagykanizsa véglegesen egyetemi várossá vált. Majd Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, illetve dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora mondta el ünnepi beszédét. A professzor a nagykanizsai kampusz születésének körülményeit vázolta fel, s bemutatta annak fejlődését, mely révén a nagyfokú önállósággal bíró felsőoktatási intézmény (ahogy fogalmazott, kis egyetem az egyetemben) eljutott mai, a felsőfokú képzésben és a helyi köz-, illetve gazdasági életben betöltött markáns szerepéig.

– Két évtizeddel ezelőtt itt, Nagykanizsán nemcsak egy egyetemi kampusz szökkent szárba, hanem annak minden szükséges kelléke, és az erős tudományos kutatási bázis mellett hagyományok is teremtődtek – szögezte le dr. Gelencsér András.

– Mindennek köszönhetően az önök oklevele mögött olyan tudás­anyag van, mellyel nemcsak választott hivatásukban, hanem – s ezt bátran állíthatom – az élet valamennyi területén képesek lesznek majd megállni a helyüket.

BA végzősök nevében Bolla Laura turizmus-vendéglátás szakos hallgató mondta elő hagyományosan az egyetemi jogarra tett kézzel az eskü szövegét Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Dr. Tóth-Kaszás Nikoletta, a kampusz igazgatója egyebek közt arról beszélt: 2017 őszén az országban elsőként indították el az üzemmérnök-informatika szakot, idén ősszel pedig elindul a szintén sajátosan kanizsai vízügyi üzemeltető mérnöki képzésük.

A rendezvényen elismerések átadására is sor került. A Kanyssa Hallgatói Alapítvány által alapított „Az Év Önkéntese” díjat Domján Lilinek ítélte oda a kuratórium. A PEN Ezüst Toll Díjat Bolla Laura turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzéses hallgató, az Arany Toll Díjat pedig Csere Krisztián, a Tungsram-csoport mérnök-informatikusa, volt hallgató vehette át. A Kampusz Tanács Kiváló Oktató-Kutató Díj kitüntetésben részesítette Dr. Holczinger Tibor egyetemi docenst, az emberi erőforrások minisztere pedig Pedagógus Szolgálati Emlék­érmet adományozott a nyugdíjba vonuló dr. Pintér Ferenc oktatónak. Oklevelet vehettek át a Tímár László Esettanulmányi Verseny harmadik helyezett csapatának tagjai: Domján Lili, Marton Kata, Faludi Máté és Miklós Marcell, valamint a Virgo Ventures Technológiai Inkubátor startup ötletversenyén első helyezést elért Aradi Róbert és Szrapkó Bence.

Ezután a végzősöket Domján Lili turizmus-vendéglátás szakos hallgató búcsúztatta, a frissdiplomások nevében pedig Roósz Péter turizmus-vendéglátás és Zadravecz Renáta MBA-szakos hallgató búcsúzott. Az ünnepélyes eskütétel után került sor a diplomák átadására, az okiratok mellé Száraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója mindenkinek egy-egy szerencsepatkót is adott. Gergina Szabolcs Gyula Master of Business Administration mesterszakos hallgató kitüntetéses diplomát vehetett át.

Az ünnepséget a nagykanizsai születésű fiatal roma tehetség, Bogdán Norbert, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem elsőéves növendéke színesítette gitáros-énekes produkciójával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában