a kutyusok és gazdik örömére

2019.07.04. 07:00

Kutyafuttató nyílt a Páterdombon

A páterdombi Baross Gábor utca mentén 400 négyzetméter területű, zárható kutyafuttató áll tegnaptól a lakosság rendelkezésére.

Magyar Hajnalka

Tegnap a helyszínen Gecse Péter alpolgármester (jobbról) méltatta a beruházást Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Az 1,9 millió forintból létrehozott futtatót sajtóbejáráson mutatta be Gecse Péter alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője.

Mint elmondta, a futtatót a környéken élők kérésére hozták létre, mint ahogy lakossági igény szülte a közelmúlt többi páterdombi fejlesztését is, jelesül a Kinizsi utcai parkolófelújítást, illetve új parkoló létrehozását.

Tegnap a helyszínen Gecse Péter alpolgármester (jobbról) méltatta a beruházást Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A kutyafuttató helyszínéül a Holub utca csatlakozásánál lévő, használaton kívüli zöld területet választották. A későbbiekben, ha igény mutatkozik, agility eszközöket is beszereznek, egyelőre két pad, segédkarral felszerelt közvilágítás és a kutyagumit befogadó szemetes szolgálja a komfortot. Ígérik, utóbbi rendszeres ürítéséről is gondoskodnak majd.

A kutyafuttató meghatározott időben vehető igénybe, nyitását és zárását helyi segítséggel oldják meg. A nyári hónapokban délután 3-tól este 9-ig tart nyitva, egyéb időszakban egy órával korábban zár. A hétvégéken 8-tól 21, illetve 8-tól 20 óráig üzemel. Mint megtudtuk, az egységes városi szabályozáshoz igazodtak, szükség esetén ez megváltoztatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában