Munkájukat dr. Kamuti Jenő gratuláló levélben méltatta

2019.07.16. 14:00

Íme a lenti gyógypedagógus házaspár, aki nehéz sorsú diákoknak szerez örömet

Idén 25 éve, hogy Paksa Tibor és felesége, Paksa Tiborné gyógypedagógusok utazásokat kezdtek szervezni nehéz sorsú diákjaik számára. Ez idő alatt ők és pártfogoltjaik is számos életre szóló élményt szereztek.

Korosa Titanilla

Paksa Tibor a 2016-os foci-Eb-selejtező meccseinek ajándékmezét viseli, amit a válogatott játékosai aláírtak, kezében az újonnan kapott FTC-mez. Felesége, Paksa Tiborné a dr. Kamuti Jenőtől kapott mezt mutatja

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Paksa Tibor jelezte, nemrég kapott levelet dr. Kamuti Jenőtől, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett világbajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes magyar vívótól, melyben gratulál ahhoz a szeretethez, amivel ő a sportot terjeszti.

– A gyerekek számára különleges élményt jelentettek a sportolókkal, világsztárokkal való találkozások, s hogy ezeken a kirándulásokon bemehettek a kulisszák mögé is – mondta Paksa Tibor. – Ma már nem járunk ilyen programokra, de a diákok az iskolában a sportfalon láthatnak számos fotót, amely e találkozások alkalmával készült. Nemrég rendezgettem egybegyűjtött régi írásokat, fotókat, melyekből látszik, hogy akkori és jelenlegi országos sportvezetők is figyelemmel kísérik munkásságunkat a sajtónak köszönhetően.

Paksa Tibor a 2016-os foci-Eb-selejtező meccseinek ajándékmezét viseli, amit a válogatott játékosai aláírtak, kezében az újonnan kapott FTC-mez. Felesége, Paksa Tiborné a dr. Kamuti Jenőtől kapott
mezt mutatja Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Hozzátette: több sportvezetőtől is kapott már hasonló, számára igen megtisztelő sorokat, de a Kamuti Jenőtől kapott a legértékesebb számára, meghatottan olvasta az üzenetet, s közben felidézte: a Nemzet Sportolója néhány éve egy-egy garnitúra mezt is küldött az iskolának.

A speciális iskolában a sport a kiemelkedés egy útja lehet

– A speciális iskolában fontos a sport, a mozgás, ez egy útja lehet a kiemelkedésnek, illetve terápiás hatása is van, és jó nevelési eszköz – folytatta a gyógypedagógus.

– Amikor a gyerekek az FTC vagy akár a ZTE focimeccsein figyelték a bemelegítő játékosokat, már abból is tanultak, próbálták őket leutánozni.

Nemrég az idén 30. bajnoki címét ünneplő Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor ajándékozta meg Paksa Tibort egy eredeti, Paksa feliratú mezzel.

– Nagyon meghatódtam ezen a gesztuson, de talán nem véletlen, hiszen iskolánk diákjaival 19 alkalommal találkoztunk a Fradi játékosaival, és ötször jártunk az Üllői úti központban, ahol Nagy Béla krónikás vezetésével elmélyedtünk az FTC dicső múltjában – tette hozzá Paksa Tibor, aki 1975 óta „hivatalosan” is Ferencváros-drukker, hiszen abban az évben váltotta ki a pártoló könyvet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában