mulatság

2019.07.10. 07:00

Hagyárosi vigasságok – A falunapi program során vetélkedhettek a résztvevők

Múlt szombaton, július 6-án rendezték meg a Hagyárosböröndi vigasságok címet viselő falunapot az észak-zalai községben. A programról Ács László küldött beszámolót szerkesztőségünknek.

ZH

Varga Katalin és társai, valamint a helyi községi önkormányzat szervezésében az idei falunapot a hagyárosböröndi sportpályán rendezték meg.

Délelőtt a gyermekek számára tartottak tréfás versenyeket, délután pedig felnőtt parasztolimpiát rendeztek, amelyen végül szoros küzdelemben a Csicsakert csapata diadalmaskodott.

Ólomfigurák Fotó: Nárai Erika

Az idei falunap számos érdekes elfoglaltságot kínált: egyebek közt lehetett ólomkatonákat önteni, batikolni, az árusok a pálya szélén sátrakban várták az érdeklődőket. Volt főzőverseny, Erős Emberek Versenye, kutyabemutató, a gyermekek fajátékokkal, „élő csocsózással” tölthették el az időt. Fél 6-kor került sor a bagodi általános iskola tanulóinak kulturális műsorára a nagy sátor színpadán: énekesek, népi és modern táncosok, csoportok közreműködésével, majd kihirdették a főzőverseny eredményét és tombolasorsolást tartottak. Eközben a szervezők vacsorával kínálták a vendégsereget. Este kezdődött a helyi fellépők műsora, Tompa Ágnes és Lőrincz Kálmán vezetésével, Sántha Viktória vendégszereplésével, aztán A Pál utcai fiúk című musicalből mutattak részletet, végül Republic-dalok hangzottak el. Este 9 órakor adták elő a szabadtéri színpadon Az utolsó böröndi bugyuta legény című népi komédiát, végül Légió bál zárta a jól sikerült falunapot.

Ezek is érdekelhetik