Önfeledt szórakozás

2019.07.22. 09:00

Falunapot tartottak Kistolmácson és Nemespátrón

A két dél-zalai településen is falunapot rendeztek szombaton. A kulturális és könnyűzenei programok mellett Kistolmácson a lokálpatrióta segítők elismeréseket kaptak.

Benedek Bálint

Kistolmácson a lokálpatrióták a polgármester társaságában. Lábodi Károly (balról), Klapper József, Birkás Zoltán, Adorján Géza és Biró Krisztián Fotó: Gergely Szilárd

Kistolmácson kilencedik alkalommal tartották meg a falu ünnepét, a nyárias időben sokan megmártóztak a tóban, míg mások a horgászversenyen és a sárkányhajó-gyorsulási bajnokságon mérték össze a tudásukat. Birkás Zoltán polgármester pedig néhány segítőjével ottjártunkkor épp a főzőcsapatok ételeit kóstolta és bírálta. Mint elmondta: öröm, hogy a helyiek mellett egy szolnoki baráti társaságot is köszönthettek az indulók között.

– Több pályázaton nyertünk az elmúlt időszakban, így például 48 millió forintból két kilométer bazaltos utat építettünk a hegyháton – fogalmazott a településvezető. – Ennek kezeléséhez traktort kaptunk három vontatmánnyal kiegészítve. A felnőttek részére néhány hete készült el a sportparkunk. A jövőben pedig a ravatalozó felújítására pályázunk a Magyar falu programban.

Kistolmácson a lokálpatrióták a polgármester társaságában. Lábodi Károly (balról), Klapper József, Birkás Zoltán, Adorján Géza és Biró Krisztián Fotó: Gergely Szilárd

Birkás Zoltán fontosnak tartja elismerni azok munkáját, akik lokálpatriótaként sokat tesznek a településért. Az állandó erkölcsi támogatás mellett, ha kell, a nehezebb fizikai munkákban is lehet számítani rájuk.

Nemespátróban gazdag kulturális program várta a falu lakóit. Gilicze Sándor polgármester kiemelte: ilyenkor minden a felhőtlen szórakozásról szól. Az elmúlt években több ütemben megújult a falu központja, melyet az idén egy bográcshellyel is kiegészítettek. S jó hír, hogy közben a hegyi utakról sem feledkeztek meg, Surddal közös pályázaton új kőborítást kapott számos népszerű zártkerti ingatlanhoz vezető út.BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában