Biciklivel és evezve

2019.07.08. 10:00

Dunától a Muráig: Természeti élményekkel gazdagodtak a túrázók

Az osztrák–magyar határ menti térség natúrparkjaiban és nemzeti parkjaiban elérhető természeti élmények bemutatására szervezte a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság azt az egyhetes kerékpártúrát, amely vasárnap ért véget.

Gyuricza Ferenc

A túra résztvevői Kerkaszentkirály közelében

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A Dunától a Muráig elnevezésű programról Kerkaszentkirályon tartottak sajtótájékoztatót a résztvevők. Ennek során Vissi András, a kerékpártúrát is magába foglaló PanaTour projekt koordinátora elmondta, hogy 434 kilométert tettek meg, zömében kerékpárral, de a túra néhány helyen – a Lajtán, a Fertő tavon s Pinkán, valamint a Rábán – evezést kívánt meg a résztvevőktől. Emellett fel kívánták hívni a figyelmet a Kerka patak és a Mura folyó nyújtotta vízitúra-lehetőségekre, hiszen egy hét múlva ezeken a vízfolyásokon zajlik majd – ugyancsak a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében – a Kerka-Mura Vízimuri program.

A túra résztvevői Kerkaszentkirály közelében
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Vissi András elmondta, a Mosonmagyaróvártól Kerkaszentirályig tartó túraútvonal – amelynek bejárása során tízszer átlépték az osztrák–magyar határt – egy hét alatt lekerekezhető, ám a különleges természeti élőhelyei, illetve a számos élményeleme miatt akár 10-14 napos elfoglaltságot is kínál az aktív turizmus kedvelői számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában