A dékán tanácsokkal is ellátta őket

2019.07.06. 07:00

Átvették diplomájukat a BGE Gazdálkodási Karának végzős hallgatói

Ötvenhárom hallgató tett sikeres záróvizsgát és vehette át oklevelét tegnap a BGE Gazdálkodási Karán tartott ünnepélyes dékáni tanács­ülésen.

Szabó Judit

Képünkön Soós Tamara, Vuk Petronella és Boronyák Flóra az oklevéllel

A megjelenteket professzor dr. Szegedi Krisztina egyetemi docens, rektorhelyettes köszöntötte elsőként, s beszédében a BGE gyöngyszemének nevezte a zalaegerszegi kart, amely, mint fogalmazott, nagyon tudásorientált, kiváló eredményeket ér el.

Dr. Gubán Mikós dékán a tanévre visszatekintve a sok változásról, a megújuló oktatási feladatokról szólt, s elmondta, hogy a következő tanévtől már külföldi hallgatókat is fogadhatnak. Útravalóként egyebek mellett azt tanácsolta a végzősöknek, hogy önbizalommal lépjenek be a munka világába, olyan munkát válasszanak, amely lehetőséget ad az önmegvalósításra, kerüljék el, hogy fiatalon kiégjenek, ne fussanak el a problémák, nehézségek elől, de merjenek újratervezni, ha arra van szükség. Végül pedig szeressenek tanulni, mert szakmailag így fognak kiteljesedni.

Képünkön Soós Tamara, Vuk Petronella és Boronyák Flóra az oklevéllel
Az elnökség a diplomaátadó ünnepségen Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Dr. Gubán Miklós elmondta, hogy két oktatótól elköszönnek: nyugdíjba vonul dr. Weisz Ágnes adjunktus és dr. Halász Imre főiskolai tanár, kandidátus. A kar dékánja külön méltatta a professor emeritus címet kapott dr. Halász Imre kiemelkedő tudományos és oktatói tevékenységét. Arról is beszámolt, hogy a tanév során kiváló oktató címet kapott Balázsné dr. Lendvai Marietta és Deákné Gál Anikó.

Az ünnepségen a közgazdász és gazdaságinformatikus hallgatók eskütételét követően dr. Gubán Miklóstól vették át oklevelüket vagy igazolásukat az alapképzésben, mesterképzésben és felsőoktatási szakképzésben részt vett hallgatók. Nevükben Horváth Tamara köszönt el társaitól, a hallgatói önkormányzat nevében pedig Kocsis Gábor elnök.

Az ünnepségen részt vett Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán polgármester, utóbbi a beszédében kifejezte reményét, hogy minél többen Zalaegerszegen találják meg a számításukat, akik pedig nem, azok jó szívvel gondolnak vissza erre a barátságos és szerethető városra.

Dr. Gubán Miklós jutalmat adott át azoknak a ­hallgatóknak, akik tanulmányaik mellett szakítottak időt a tudományos diákköri munkára és a közösségépítésre. Kemes Laura és Sipos Lilla Viktória munkáját köszönte meg ezzel. A Magyar Közgazdasági Társaság Ifjúsági Közgazdász Díját Horváth Eszter nyerte el.

Az ünnepség végén Szabó G. Tibor könyvtárvezetői kinevezést vehetett át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában