Így mulattak eleink…

2019.07.18. 07:00

A Göcseji Dombérozó keretében dalostalálkozót rendeztek Dobronhegyen

Vidám, dalos társaság gyűlt össze szerdán estefelé a balázsfai hegyháton. A IV. Göcseji Dombérozó keretében a Sümegi pincénél rendezték meg az Így mulattak eleink című dalostalálkozót.

Hajdu Péter

A dalostalálkozó közönsége csodálatos környezetben élvezhette a népdalkörök műsorát

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Már maga a hely inspirálja a jó hangulatot, a vendégház, pince előteréből a dobronhegyi völgy gyönyörű panorámája ejti rabul a betévedő vendéget. Göcsej egyik legszebb, a tájegységre talán legjellemzőbb képe bontakozik ki a hegyhátról. A szabadban elhangzó műsorban a Döbrétei Dalárda és az Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület népdalkörének tagjai számtalan zalai népdalt, nótát adtak elő Kovács Attila szécsiszigeti harmonikás közreműködésével, s egy erdélyi kislány, a nyárádszeredai Aszalós Hilda is fellépett a felnőttek mellett. A vendégfellépő a Kárpát-medencei gyermektábor lakójaként nyaral Zalában. Az est házigazdája, a pince tulajdonosa a göcsejiek közös ügyeként szólt a dombérozóról.

A dalostalálkozó közönsége csodálatos környezetben élvezhette a népdalkörök műsorát
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

– Mi alapító tagjai vagyunk a Göcseji Dombérozónak, már a legelső alkalommal megállópontja voltunk a kerékpáros és motoros túrának. Tavaly a Táncra lábam néptáncos mulatság mellett megtartottuk ezt a maihoz hasonló nótás műsort is, és van egy zártkerti családi élménytúra programunk csillagnézéssel, amire pénteken kerül sor – mondta el Sümegi László, aki pincéjével és a rajta levő épülettel a falusi turizmusba szeretne bekapcsolódni.

– Még van egy kis alakítanivalónk az épületben, a jövő évtől azonban már tizenkét férőhelyünk lesz. Vannak saját boraink és az ide látogatók megkóstolhatják a hegyhát más termelőinek borait is. A dombérozó programjai és az itt élők érdekei megegyeznek, erősítik egymást. Ahhoz, hogy Göcsej felkerüljön az ország turisztikai térképére, kiváló alkalom ez – tette hozzá Sümegi László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában