Öreg traktor nem vén traktor

2019.06.20. 07:00

Veterán traktorosok lepték el Nagypálit

A szlovéniai Gorn- ji Petrovci-i Oldtimer Abraham Klub hét tagja ötnapos túrát szervezett Magyarországra, melyből az utolsó napot Nagypáliban töltötték.

ZH

A veterán járműveket a falubeliek is kíváncsian szemlélték

Fotó: ZH

A túrázók június 9-én 50-60 éves veterán traktoraikkal Szlovéniából indultak és előre meghatározott útvonalterv és program alapján körbejárták a Balatont.

A veterán járműveket a falubeliek is kíváncsian szemlélték
Fotó: ZH

Útjuk során több helyen, többek között Balatonlellén, Balatonkenesén és Balatongyörökön is megálltak pihenni, ismerkedtek a tájjal, a helyi gasztronómiával. A túra utolsó állomásaként csütörtökön érkeztek Nagypáliba, ahol ­Köcse Tibor polgármester fogadta a kis csapatot, és bemutatta a települést. A magyarul is jól beszélő, a szlovéniai Domonkosfán élő Pócak Emil elmondta, hogy az oldtimer klub tagjai már több éve járják a környező országokat különleges régi traktorjaikkal.

Mint kiderült: a klub tagjai valamennyien gazdálkodók, többek között szőlőműveléssel, borászattal, állattenyésztéssel is foglalkoznak, a több mint fél évszázados traktorokat saját maguk szerelik, összetartanak és kölcsönösen segítenek egymásnak az egyéni arculat kialakításában. A közösségi ház előtti parkolóban felsorakozott, impozáns látványt nyújtó traktorokat a falubeliek is kíváncsian szemlélték.

A veteránokkal töltött forró nyári nap a pincében hangulatos vacsorával, beszélgetéssel, nótázással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában