átadták az adományt

2019.06.21. 11:30

Televíziókat kapott a Szent Rafael Kórház onkológiai osztálya

Bensőséges ceremónia keretében adták át csütörtökön a Zala Megyei Szent Rafael Kórház onkológiai osztálya számára adományozott 17 darab televíziót. A magánszemélyek és vállalkozók gyűjtése eredményeképpen a kórtermekben ápoltak és a kúrateremben gyógyított betegek komfortérzete javul a kezelések alatt.

Arany Horváth Zsuzsa

Balról Nagy András, Kámán János, dr. Máhr Károly, dr. Vadvári Tibor és dr. Bánhegyi Béláné (magánadományozó) a kórteremben

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A gyűjtést Nagy András, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezetője kezdeményezte, a lebonyolítást az osztály támogatására 5 évvel ezelőtt létrejött Akarattal és Hittel Alapítvány vállalta magára, a koordinálást pedig, ahogy a korábbi akciók során is, dr. Csanádi Ágnes, a BGE zalaegerszegi egyetemi karának tanszékvezető tanára végezte. A tegnap délutáni átadáson a jelen lévő adományozók nevében Kámán János, a Pylon Kft. ügyvezető igazgatója szólt a társadalmi felelősségvállalásról, amely ezúttal a gyógyító folyamatot oly módon támogatja, hogy a betegek lelkiállapotát javítja, eltereli a figyelmüket, fenntartja az érdeklődésüket a külvilág eseményei iránt.

Balról Nagy András, Kámán János, dr. Máhr Károly, dr. Vadvári Tibor és dr. Bánhegyi Béláné (magánadományozó) a kórteremben Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A kezdeményező Nagy András megemlékezett az akcióban részt vevő, de a napokban elhunyt Neubauer Tibor áldozatkészségéről, majd dr. Máhr Károly főorvos, az onkológiai osztály vezetője engedett betekintést a betegellátási munkájukba. A televíziók közül kettő a nappali gyógykezelés helyszínére, a kúraterembe került, 15 pedig az egy-két ágyas kórtermek lakóinak napjait teszi komfortosabbá. (Tavaly 16 ezer infúziós kezelést végzett az osztály.) Zalaegerszeg város nevében dr. Vadvári Tibor alpolgármester méltatta az adománygyűjtés jelentőségét. Ezután a vendégek megtekintették a működésbe helyezett készülékeket, amelyeket beszerzési áron kaptak meg az elektronikai áruháztól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában