már az ötödik alkalommal

2019.06.22. 07:00

Nyárköszöntő dalostalálkozót rendeztek Fűzvölgyön

A faluházban pénteken ötödik alkalommal rendezték meg nyolc csoport részvételével a jó hangulatú nyárköszöntő dalostalálkozót, melyet az ezt követő falunapi programkavalkád tett teljessé.

Benedek Bálint

A Fűzvölgyi Dalostársak ötödik alkalommal rendezték meg a népszerű nyárköszöntő találkozójukat

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

A találkozóra érkezett csoportokat Cseresnyés Péter miniszterhelyettes köszöntötte. Elmondta: szerencsésnek érzi magát, hogy ezen a vidéken született és itt élte gyermekkorát, hiszen e táj kivételes értékeket rejt. A távolról, akár a fővárosból érkező turistákat mindig lenyűgözi a környezet.

A Fűzvölgyi Dalostársak ötödik alkalommal rendezték meg a népszerű nyárköszöntő találkozójukat
Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

– A megyének ezen része rengeteg lehetőséggel van felvértezve, mely mind a miénk – folytatta. – Ahogyan azok a nóták és dalok is a mi kultúránkat színesítik, amiket a hagyományőrző csoportok ilyen dalostalálkozókon előadnak. Kincseket őriznek az itt élők, s büszkén adják tovább az örökségüket a következő generációnak. Látszik a változás a társaságokon, igenis vannak olyan fiatalok, akiknek fontos, hogy megőrizzék eleink tradícióit.

A programra Fűzvölgyi Dalostársak csoport vezetőjének, Tánczos Laurának a meghívására többek közt Nagykanizsáról, Szepetnekről, Újudvarról, de még Zalavárról is érkeztek fellépők. Szabó István polgármester szerint örvendetes, hogy a kistelepülésükön ennyire jó hangulatot teremtenek a fellépő csapatok, melyek megalapozzák a falunap sikerességét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában