A nyaralók biztonságáért

2019.06.18. 07:00

Kortárs segítőket képez a rendőrség a kistolmácsi táborban

Hasznos információkkal gazdagodik az elkövetkezendő napokban huszonöt középiskolás diák, aki a kortárs segítőket képző táborban tölti szün­ideje egy részét.

Szabó Zsófia

A megnyitón Bükiné Papp Zsuzsanna rendőr alezredes mutatta be a tábort, s beszélt a gyerekeknek a programokról

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A kilencedik évfolyamos diá­kok a Zala Megyei Rend­őr-főkapitányság által szervezett táborban olyan ismereteket sajátítanak el, amelyeknek köszönhetően a későbbiekben a Zalakarosi fürdőn teljesíthetnek „szolgálatot”: vigyáznak a strandolók értékeire, baleset-megelőzési tanácsokkal látják el őket.

A kistolmácsi kempingben vasárnap nyílt meg a tábor. Egyik vezetője, Bükiné Papp Zsuzsanna rendőr alezredes elmondta: a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott program során elméleti és gyakorlati tudnivalókkal is felvértezik a gyerekeket.

A megnyitón Bükiné Papp Zsuzsanna rendőr alezredes mutatta be a tábort, s beszélt a gyerekeknek a programokról Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Sok játék, sportos feladatok, önismereti és kommunikációs tréningek színesítik a tábor nyolc napját. Büntetőjogi ismeretekkel is gazdagodnak a tanulók, továbbá drogprevenció, áldozatvédelem, párkapcsolati tudnivalók szerepelnek a programban. A diákok a tábor végén vizsgát tesznek, majd július 2-tól augusztus 20-ig Zalakaroson teljesítenek szolgálatot, de majd a tanév során is számítunk a segítségükre – mondta Bükiné Papp Zsuzsanna.

A tábor vasárnapi ünnepélyes megnyitóján Nagy Zoltán rendőr ezredes, a ZMRFK bűnügyi főkapitány-helyettese hangsúlyozta: a tábor során a vidámság, az élmények mellett felelősség is hárul a diákokra, mivel az elsajátított tudnivalókat a későbbiekben „élesben”, az emberek között kell használniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában