Kéklámpás felvonulást is tartottak

2019.06.08. 15:09

Játékos nyomozás is színesítette az Egerszeg Fesztivál szombati programját

Még el sem vitte a szél a Landorhegyen a kéklámpás felvonulás szirénahangjait, a Dísz téren már rázendítettek a fuvósok.

Magyar Hajnalka

Fotó: Magyar Hajnalka/Zalai Hírlap

Szombaton hagyományos és újkeletű attrakciókkal folytatódtak az Egerszeg Fesztivál rendezvényei. A kéklámpás felvonulás keretében vagy harminc rendőr-, mentő-, tűzoltóautó és egyéb szirénázó jármű ébresztette a jó alvókat, a XIX. Zalaegerszegi Fúvószenekari Találkozóra pedig négy együttes masírozott menetzenére a főutcán. Balaicz Zoltán polgármester megnyitóját követően a zenekarok közösen játszottak el négy indulót, majd megkezdődött a műsor. A Zalaegerszegi Ifjúsági Fúvószenekar és a városi fúvószenekar Vörös István vezényletével adott kis koncertet, utóbbi formáció produkcióját Debrei Zsuzsanna éneke színesítette. Vendégként Sümeg és a Készenléti Rendőrség Zenekara szórakoztatta a sátor alá gyűlt publikumot.

Fotó: Magyar Hajnalka/Zalai Hírlap
Fotó: Magyar Hajnalka/Zalai Hírlap
Fotó: Magyar Hajnalka/Zalai Hírlap
Fotó: Magyar Hajnalka/Zalai Hírlap
Fotó: Magyar Hajnalka/Zalai Hírlap
Fotó: Magyar Hajnalka/Zalai Hírlap

A Tourinform Iroda újdonsággal rukkolt elő, városfelfedező kvízjátékkal csatlakoztak a fesztivál eseményeihez.

- A közkedvelt szabadulós játékok mintájára szerveztünk programot, csak nálunk a belváros szolgált a nyomozós feladatok helyszínéül – avatott be Tódor Tamás, az iroda marketing referense. – A játékosoknak hét helyszínt kellett megtalálniuk, ahova versikék vezették el őket. Ott játékos feladatokat oldottak meg, eredményként egy-egy betűt kaptak, ezekből állt össze a megfejtés, a nyomozás eredménye. A keresett szó egy valós, 1892-ben történt zalaegerszegi eseményhez kapcsolódott. Az érdeklődés a várakozásainkat is felülmúlta. Hatvan feladatlappal készültünk, de ez a mennyiség már 11 órára elfogyott, folyamatosan pótoltuk. A visszajelzések nagyon jók, kifogásként csak az merült fel, hogy miért nincs még több feladat...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában