átadás

2019.06.29. 07:00

Átadták a ságodi bekötőút 800 méteres szakaszát

Pénteken délután ünnepélyes keretek között adták át rendeltetésének a Kispáliból Zalaegerszeg felé vezető 08. helyrajzi számú, ságodi bekötőút 800 méteres felújított szakaszát.

Arany Horváth Zsuzsa

Barabás Miklós, Vigh László, dr. Mosóczi László, Horváth Zsuzsanna, Balaicz Zoltán és Köcse Tibor a szalagátvágás után Fotó: Katona Tibor

Az átadáson dr. Mosóczi László közlekedéspolitikai államtitkár elmondta, az útfelújítások a helyi közösségek életminőségét és a gazdaságélénkülést szolgálják, egyúttal az ország teljesítőképességének a mutatói. A politikus öszszefoglalta a hazai gazdasági fejlődés elemeit, a kormány családokat támogató intézkedéseit, a modern városok programjának eredményeit és a falvak előrejutását szolgáló terveket. A kisebbrendű utak felújítása a helyi önkormányzatokkal együtt történhet meg, a kispáli útrenoválásokhoz mintegy 74 millió forinttal járult hozzá a kormány. A következőkben a zalai közutakon további 7 helyszínen, 13 kilométeren lesz felújítás.

Barabás Miklós, Vigh László, dr. Mosóczi László, Horváth Zsuzsanna, Balaicz Zoltán és Köcse Tibor a szalagátvágás után Fotó: Katona Tibor

Vigh László országgyűlési képviselő a községbeliek figyelmét felhívta arra, hogy a szóban forgó út további, a megyeszékhely felé vezető szakasza még nagy igénybevételt szenved el a tesztpályára irányuló szállítási forgalom miatt, így azt csak azután érdemes felújítani. A kispáli önkormányzat és a lakók nevében Horváth Zsuzsanna polgármester mondott köszönetet a munkában részt vevőknek, Nagypáli hivatalának, a kivitelezőknek, és az utat használók türelmét is méltatta, hiszen az egy hónapig tartó felújítás balesetmentesen zajlott le.

A kivitelező Hydrocomp Kft. vezetője, Barabás Miklós elmondta, a 3000 négyzetméteren 25 cm vastag, hideg remix eljárású granulált, tömörített betonalapra került a kétrétegű hagyományos aszfalt 7 és 3,5 centiméter vastagságban. A bekötőutat a hagyományos szalagátvágással és söröshordó-gurítással adták át a forgalomnak, László Zoltán alpolgármester pedig leszerelhette a veszélyes, rossz útszakaszra figyelmeztető, immár felesleges jelzőtáblát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában