zalai sikerek

2019.06.19. 10:00

A Szent Móric Plébánia mindkét csapata jól szerepelt a hittanversenyen

Szép zalai sikereket hozott az idei egyházmegyei hittanverseny, a csesztregi Szent Móric Plébánia csapata az általános iskolás korú diákok 5–6. osztályos versenyében az első helyen végzett, a 7–8. évfolyamosok közt pedig a harmadik helyezést szerezték meg.

Gyuricza Ferenc

A győztes 5–6. évfolyamos csapat, balról Pusztai Virág, Tóth Luca és Gaigg Rudolf. Mögöttük a felkészítőik

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A csesztregi diákok évek óta részt vesznek a szombathelyi egyházmegye hittanversenyén, ez évben mind a két korosztályból ők képviselték a lenti esperesi kerületet. Az idei sorozat döntőjét Kőszegen rendezték meg, ahova a kerületi fordulók után összesen tíz 5–6. osztályos, illetve nyolc 7–8. évfolyamos csapat érkezett. A versenyen részt vevő diákoknak többek között a Szentírás, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, az Oltáriszentség, a szentmisék liturgiája, valamint a liturgikus tárgyak témakörökben kellett számot adniuk a tudásukról. Az 5–6. évfolyamos csapatok közül mindez a csesztregieknek sikerült a legjobban, megelőzve a zalaegerszegi Mindszenty Általános Iskola és Gimnázium együttesét. A győztes csapatot Pusztai Virág, Tóth Luca és Gaigg Rudolf alkotta.

A győztes 5–6. évfolyamos csapat, balról Pusztai Virág, Tóth Luca és Gaigg Rudolf. Mögöttük a felkészítőik Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Felkészítőik Fülöpné Bánfi Judit hitoktató és Páli Zoltán plébános voltak. A 7–8. évfolyamosok versenyében a zalaiak közül szintén a Szent Móric Plébánia csapata szerepelt a legjobban, a csesztregi Kósa Réka, a kálócfai Farkas Johanna és a pórszombati Kovács Jácint alkotta trió a harmadik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában