Verseny

2019.06.09. 16:43

A Kósza Prósza érdemelte ki a vándorserleget a megyeszékhelyi prószafesztiválon

Vasárnap egyebek közt a Dísz téren megrendezett prószasütő verseny tartotta izgalomban az Egerszeg Fesztivál közönségét.

Magyar Hajnalka

Idén húsz csapat nevezett. Ottjártunkkor a Tóth Endre mesterszakács által vezetett zsűri épp az FSZK (Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.) és a boncodföldei autista védőotthon közös csapatának kínálatát gusztálta. Az FSZK egy éve kezdte meg működését a megyeszékhelyen, feladatuk a fogyatékkal élők segítése, a prószasütés bevétele is a védőotthont szolgálja – mondta el Bonczné Őr Erzsébet fogyatékosságügyi tanácsadó. Natur, szalonnás, zöldséges és medvehagymás prószával készültek, munkájukat önkéntes diákok segítették.

A többi csapat szintén rendkívül fantáziadús prószákkal jelentkezett, így a zsűri három kategóriában osztott díjakat.

A kreatív prószák között első lett a Prósza Róza, második a Szülők a koraszülöttekért alapítvány csapata, harmadik a Széchenyi-iskola. A tradicionális prószák mezőnyében az élen végzett a Cseperedők Hősei, őket követte a Kertvárosi Krumplivirágok és a Gyöngyvirág nyugdíjas klub. Töltött prósza kategóriában első lett a Kósza Prósza, második az Albatrosz táncegyüttes, harmadik a Gyöngyvirág csapat. A fesztivál nagydíját, s a vele járó vándorserleget e kategória győztese, a Kósza Prósza vehette át. Különdíjban részesült az Ady DÖK, az Alsójánkahegyi kulturális egyesület és a Vasboldogasszonyi Népdalkör.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában