Az egyenlő esélyért

2019.05.24. 07:00

Ügyességi, játékos programokat szerveztek Lentiben

A napokban a helyi Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ esély­egyenlőségi nap néven tartott ügyességi, játékos sporteseményt.

Korosa Titanilla

A helyiek mellett zalai intézményekből, valamint Bács-Kiskun megyéből is érkeztek résztvevők az esélyegyenlőségi nap rendezvényére Fotó: Goór Zsolt

Évről évre megrendezi az intézmény a sportnapot, melyhez különféle kiegészítő programelemeket csatolnak, az elmúlt évben például Ki mit tud? vetélkedőt tartottak. Az eseményre meghívták a város iskoláinak diákjait, valamint más zalai intézményekből a fogyatékkal élő ellátottakat. Mellettük fogadtak vendégeket a Bács-Kiskun megyei Vaskútról, ahonnan második ízben látogattak el Lentibe.

– Azt valljuk, hogy a fogyatékkal élőknek előtérbe kell kerülniük ahhoz, hogy megismerjék őket az emberek, hiszen minél jobban megismerik, annál inkább elfogadják és értékelni tudják őket – mondta Pozonec-Csoma Veronika intézményvezető. – Az iskolásokat azért hívtuk meg, mert ezt az elfogadást már gyerekkorban el kell kezdeni megmutatni, megtanítani. Felnőtt korban sokkal nehezebb már szemléletet formálni.

A helyiek mellett zalai intézményekből, valamint Bács-Kiskun megyéből is érkeztek résztvevők az
esélyegyenlőségi nap rendezvényére Fotó: Goór Zsolt

Az intézményvezető hozzátette: Lenti igazán fogyatékosbarát település, programjaikat támogatja a város, megvalósult a Kolping Támogató és Foglalkoztató Központnál a szociális foglalkoztatás, ami jelentősen javít a fogyatékkal élő személyek anyagi helyzetén.

A rendezvény lebonyolításában ez alkalommal is részt vállaltak a Lámfalussy Sándor Szakképző Iskola szociális gondozó tanulói. KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában