pályázat

2019.05.30. 13:00

Történelmi várak makettjeit várják Zalatárnokon

Vármakettpályázatot hirdet magánszemélyek, civil szervezetek és egyéb csoportok, társulások számára az Oroklán Lovas Egyesület. Azt kérik, készítsék el bármely olyan vár vagy várkastély élethű makettjét, amely a történelmi Magyarországon épült.

Gyuricza Ferenc

Minderről Simon Annamária, az Oroklán Lovas Egyesület elnöke tájékoztatta lapunkat. Mint mondta, a pályázat célja a lokálpatriotizmus, a hazafias érzelmek erősítése, a történelmi ismeretek bővítése, illetve egy egyedülálló szabadtéri kiállítás anyagának megteremtése. A pályázóktól utóbbi miatt azt kérik, hogy a makett alkalmas legyen kültéri elhelyezésre. Az érdeklődők a kiválasztott vár vagy kastély bármely időállapotát megjeleníthetik, kivéve annak romos stádiumát. A makettnek hitelesnek kell lennie, ezt dokumentálni is köteles a pályázó.

A makett anyagának a kiválasztott váréval megegyezőnek kell lennie, palánkvár esetében fából, kővár esetében kőből készítendő a makett, földvár esetében fából készült, ácsolt kazettaszerkezetet vár­nak. A korhű berendezés be­építése az elbírálás során plusz­pontot jelent.

Simon Annamária azt is elmondta: a pályázat iránt érdeklődők június 15-ig regisztrálhatnak, a maketteket pedig augusztus 24-én kell bemutatniuk Zalatárnokon, ahol a bírálat is zajlik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában