Kiváló eredmények

2019.05.02. 10:00

Több tantárgyban is összemérhették tudásukat a kanizsai diákok

Több száz diák vett részt megyeszerte a Péterfy-tagintézmény hagyományos tanulmányi versenyén. Az ünnepélyes díjkiosztót kedden tartották.

Szabó Zsófia

Németh Márton Tamás, az angol nyelvi és a fizika verseny első helyezettje veszi át a jutalmát Lancsák Józseftől, a kanizsai német nemzetiségi önkormányzat elnökétől Fotó: Szakony Attila

A kanizsai intézményben már több mint két évtized óta rendeznek Péterfy Sándor emlékére tanulmányi versenyt. A megmérettetésen nemcsak a kanizsai, hanem megannyi zalai iskola alsó és felső tagozatos tanulói teszik próbára tudásukat különböző tantárgyakból.

Smolcz Frigyes, a Kőrösi-Péterfy iskola intézményvezetője elmondta: nagy múltra tekint vissza a verseny, amely az évek során több átalakuláson ment át. Már nemcsak klasszikus tanulmányi verseny, hanem több tantárgyból álló megmérettetés.

– A verseny tanárkollégáink számára is visszajelzés – fogalmazott az intézményvezető.

Németh Márton Tamás, az angol nyelvi és a fizika verseny első helyezettje veszi át a jutalmát Lancsák Józseftől, a kanizsai német nemzetiségi
önkormányzat elnökétől Fotó: Szakony Attila

Az alsó tagozatosok komplex, több tantárgyból álló versenyét a harmadik osztályosoknál a kanizsai Rozgonyi úti iskola „Szövegelők” csapata, a negyedikeseknél a Bolyai-iskola „Kalandorok” csapata nyerte. Magyar nyelvből az ötödik osztályosok versenyét Spilák Berill, a hatodikosokét Karsai Kristóf nyerte, mindketten a zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskola tanulói. Német nyelvből a hetedikeseknél a Zrínyi-Bolyai iskola diákja, Orbán Eliza, a nyolcadikosoknál a kőrösis Bognár Soma győzött. Angolból a hetedikeseknél Tompa Boróka, a keszthelyi Csány-Szendrei-iskola tanulója, a nyolcadikosoknál a batthyánys Németh Márton Tamás lett a legjobb, aki korosztályában fizikából is győzött. E tantárgyból hetedik évfolyamon szintén a Batthy­ány-gimiből Dancsák Dénes lett az első helyezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában