Jó minőségű a húsa

2019.05.30. 13:00

Több ezer süllőivadékot telepítettek a zalai vizekbe

A Kistolmácsi-víztározó és a Szentpéterföldei-tó hal­állománya a közelmúltban hat-hat­ezer darab előnevelt süllővel gyarapodott.

Horváth-Balogh Attila

Aprócska süllőivadékok kerültek a vizekbe, melyek négy-öt év alatt válnak ivaréretté

Fotó: Ernszt Tamás

Ernszt Tamástól, a Zalaerdő Zrt. vadászati és halászati előadójától megtudtuk: az állami cég tulajdonában és kezelésében lévő víztestek meghatározó csúcsragadozója a süllő.

Aprócska süllőivadékok kerültek a vizekbe, melyek négy-öt év alatt válnak ivaréretté
Fotó: Ernszt Tamás

– A természetes szaporodás feltételeinek biztosításán felül évről évre előnevelt, 3-4 centiméter nagyságú ivadékokat telepítünk, melyek a tavak természetes táplálékbázisa révén érik el a fogható méretet – magyarázta a szakember. – A süllő a horgászok által keresett ragadozó halfaj, mely számos horgászati módszerrel fogható, húsa pedig jó minőségű. Az erdőgazdaságunk által kezelt tavak a rendszeresen végzett telepítéseknek és a sikeres természetes szaporodásnak köszönhetően gazdag süllőállománnyal rendelkeznek, de természetesen biztosított más halfajok fogásának a lehetősége is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában