tanulmányi versenyek

2019.05.06. 09:00

Robotkutyákkal ismerkedhettek a kanizsai diákok

Mozgalmasan telt az elmúlt időszak a Zrínyi-Bolyai Általános Iskola székhelyintézményébe járó diákok számára.

Szabó Zsófia

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szabó Zsófia

Kirándulásban és tanulmányi versenyekben bővelkedtek az elmúlt hetek. A programokról Dékány Beatrix intézményvezető- helyettes számolt be. – Nemrég egy rendhagyó foglalkozásra utaztak Győrbe, a digitális élményközpontba a hetedik osztályos tanulóink.

Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

Az élményalapú tanulás jegyében a legújabb infokommunikációs eszközökkel, a jövő technológiáival ismerkedtek meg. Ismereteiket a programozás terén is bővíthették, s megtapasztalhatták a mobiltechnológia előnyeit. Még robotkutyákkal is megismerkedhettek, valamint az okosotthonok alapvető eszközeivel. A diákok aktívan részt vettek a foglalkozáson, érdeklődési körüknek megfelelő témákról hallhattak – mondta Dékány Beatrix.

A kikapcsolódás mellett a különböző tanulmányi és sportversenyeken való részvételre is nagy hangsúlyt fektetnek az intézményben. Nemrég az alsó tagozatosoknak szerveztek területi tanulmányi versenyt, a megyeszékhelyi Pedagógiai Oktatási Központ és a Nagykanizsai Tankerületi Központ támogatásával. 27 zalai intézményből 222 tanuló vett részt a megmérettetésen. Az alapműveleti matematikaverseny megyei fordulóját is a Zrínyi-iskolában tartották nemrég, 125 4-8. osztályos diák részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában