Szép jövő várhat a Csónakázó-tóra

2019.05.11. 15:30

Nyolcvanmillió forintból épült fel Nagykanizsa legnagyobb játszótere

Háromcsúszdás torony, kötélpiramis és hatszögletű hinta. Egy magyar-horvát együttműködési program keretében a Csónakázó-tó partján pénteken ünnepélyesen felavatták a város legnagyobb játszóterét.

Benedek Bálint

A gyerekek boldogan vették birtokba a játszóteret

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

Fontos jelentőségű beruházás

A Csónakázó-tó fejlesztése az önkormányzat számára kivételes jelentőséggel bír, az első, horvát-magyar határon átívelő kerékpáros turisztikai projekt keretében több beruházás készült el. A korábbi eredményeket figyelembe véve folytatták a munkát. Az infrastrukturális fejlesztések első ütemében közel 80 millió forintból az 1400 négyzetméteres, 15 elemből álló tóparti játszótér épült meg.

– A madarak és fák napján ünnepeljük egy szabadtéri park létrejöttét – mondta megnyitójában Dénes Sándor polgármester. – A város legnagyobb játszótere néhány hete elkészült, sokunk örömére a gyerekek egyik kedvenc helye lett. A felhőtlenül szórakozó apróságok érdekében körbekerítettük a területet. A tó fejlesztése pedig tovább dübörög. A projekt keretében gőzerővel épül a tavat megkerülő sétány, de a kerékpárút is hamarosan elkészülhet, melyhez pihenőhelyet is kialakítunk.

A gyerekek boldogan vették birtokba a játszóteret
Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Évről évre új attrakciókat avatnak fel a tó környezetében

A játszótér ünnepélyes avatásán Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője ünnepi köszöntőjében emlékeztetett, hogy néhány évvel ezelőtt még sokan aggódtak a Csónakázó- tóért, tartottak tőle, hogy ezzel a csodálatos természeti környezettel nem foglalkozik a város, nem használja ki a kivételesen jó adottságait.

– Aztán megindult az ötletelés széles körben, tervek készültek, illetve sikerült a pénzt is előteremteni az elképzelt munkákra – folytatta.

Cseresnyés Péter miniszterhelyettes és Dénes Sándor polgármester avatta fel a játszóteret
Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

– Most pedig azt láthatjuk, hogy szinte évről évre újabb attrakciókat, beruházásokat adhatunk át a tó környezetében. Nemcsak a városnak és a benne élőknek, de például a kajak-kenu klubnak is fontos a tó, hiszen egy gyönyörű vízitelepet építettek fel, ahol a minél jobb sporteredmények érdekében dolgoznak.

A miniszterhelyettes hozzátette még, hogy a Mura program keretében a turisztika az egyik ágazat, amit szeretnének fejleszteni. S ebben Nagykanizsának, a Csónakázó-tónak kulcsfontosságú szerep juthat. Az érintetlen táj szépsége eddig még nem vonzotta ide természetjárókat, de újabb beruházásokkal szép jövő vár erre a térségre.

A tegnapi rendezvény folytatásában a történelmi egyházak képviselői áldották meg az új játszóteret, majd óvodások tornabemutatója után a gyerekek vidáman foglalták el a játékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában