fórum

2019.05.14. 09:00

Németh Zsolt: jövőképet választunk

„Az idei euró­pai parlamenti választás egyedülálló, ugyanis van tétje” – mondta Németh Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, a külügyi bizottság elnöke az Üzenjük Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani! című fórumsorozat hétfői keszthelyi előadásán.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Németh Zsolt külügyi bizottsági elnök érkezik a rendezvényre Fotó: Keszey Ágnes

A fórum házigazdája, Manninger Jenő országgyűlési képviselő, választókerületi elnök az eseményt megelőző sajtótájékoztatón azt emelte ki, hogy a választáson arról döntünk, bevándorláspárti vagy az ellen fellépni tudó többség lesz. Németh Zsolt visszatekintett az elmúlt választásokra, melyeket úgy összegzett, hogy alapvetően pártok között válogatunk, gondolkodásmódot választunk.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Németh Zsolt külügyi
bizottsági elnök érkezik a rendezvényre Fotó: Keszey Ágnes

– Végső soron jövőképet választunk. Most leginkább a bevándorlás kérdése az, ami meghatározza a választást. Ennek van egy nagyon fontos biztonsági tétje is, 300 ember halt meg terrorista merényletekben az elmúlt 3 esztendőben – emlékeztetett Németh Zsolt.

Hozzátette, hogy mindezen ügyeknek az anyagi vonzata is súlyos. Kiemelt a sajtótájékoztatón civilizációs és kulturális kérdéseket is, azaz hogy sikerül-e megőrizni azt a keresztény Európát, amelyben élünk, és amely még nincs elveszve. A bevándorlással kapcsolatban a kormánypárti politikus úgy fogalmazott, hogy Közép-­Európában a mi régiónk lehet, amelyik meg tudja fékezni és talán meg is tudja fordítani, ha elég erős mandátummal rendelkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában