Egyházi kórusművek

2019.05.14. 13:00

Hat énekkar és tanulók is felléptek a kerkafalvai rendezvényen

Hat kórus mellett a Kerkamenti Református Társegyházközség hitoktatásban részt vevő fiataljai is közreműködtek azon az énekkari találkozón, amelyet vasárnap délután tartottak a község református templomában.

Gyuricza Ferenc

Elsőként a Boldogh András karnagy vezette Őrségi Baráti Kar mutatta be műsorát Kerkafalván Fotó: Gyuricza Ferenc

Az Őrségi Református Egyházmegye szervezésében zajló mintegy kétórás rendezvény másfél évtizedes múltra tekint vissza, hiszen az első egyházmegyei kórustalálkozót 2003-ban tartották Nagyrákoson, mondta megnyitó beszédében Szakál Péter esperes, hozzátéve, hogy azóta minden esztendőben más helyszínt választva szervezték meg a rendezvényt.

Az énekkari találkozóra általában olyan kórusokat hívnak, amelyek a református közösségekhez kötődnek, vagy olyan településeken található a székhelyük, ahol református egyházközségek is működnek.

Elsőként a Boldogh András karnagy vezette Őrségi Baráti Kar mutatta be műsorát Kerkafalván Fotó: Gyuricza Ferenc

Az idei kórustalálkozó résztvevőit a házigazda Kerkamenti Református Társegyházközség lelkipásztora, Szakál Zoltán köszöntötte. Ő nemcsak arról szólt, hogy Kerkafalva most először ad helyszínt a programnak, de azt is kiemelte, hogy az előzetesen meghirdetettekhez képest egy kórussal bővült a fellépők száma, hiszen az Őrségi Baráti Kar utólag csatlakozott a résztvevőkhöz. Így hat kórust, a már említett Őrségi Baráti Kar mellett a becsvölgye-kustánszegi, celldömölki, sárvári és zalaegerszegi református közösségek énekkarait, valamint a lenti Szivárvány Kamarakórust hallhatta a közönség, felléptek továbbá a Kerkamenti Református Társegyházközség hitoktatásban részt vevő fiataljai is. A műsorban zömében zsoltárok, az Urat dicsőítő dalok és egyéb kórusművek hangzottak el, néhány zenei kíséret mellett.

A nagy érdeklődéssel kísért találkozót szeretetvendégség zárta, Szakál Péter esperes pedig bejelentette, hogy jövőre újra Nagyrákos ad helyet az egyházmegyei kórushangversenynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában