Első nap

2019.05.06. 08:57

Elkezdődtek: magyar érettségi a kanizsai Dr. Mező Ferenc Gimnáziumban

A magyar és irodalom középfokú írásbeli vizsgával reggel elkezdődtek az érettségik.

Benedek Bálint

A Dr. Mező Ferenc Gimnáziumban a feladatlapok kiosztásakor Májer Anita igazgató elmondta: rendkívül szigorú szabályokat kell betartani ahhoz, hogy megőrizzék a vizsga tisztaságát. Minden nap 8 óra 15 percig az oktatási hivatal felé jelezni kell, hogy megérkezett-e az összes diák illetve a nap végén arról újra tájékoztatási kötelezettsége van, hogy szabálytalanságot tapasztaltak-e.- Az idén három osztály 88 diákja érettségizik – folytatta az igazgató. – Ez pedig azt jelenti, hogy öt terembe osztottuk el a fiataljainkat. A szövegértés feladatlapot 90 percig írhatják, ezt követi a 150 perces műértelmező szövegértés, ami általában összehasonlító elemzést és verselemzést tartalmaz.

Az osztályokban a tanulók feszülten várták a dolgozatokat. A mobiltelefonok példás rendben, kikapcsolva pihentek egy padon, alatta női táskák sorakoztak. A gimnazisták semmit sem bíztak a véletlenre, voltak olyanok, akik több szelet csokoládét, energiaitalt, kólát és néhány kabalaállatot is elvittek. Sőt az egyik lány asztalán például legalább nyolc toll sorakozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában