egyszerűbb lesz az ellenőrzés

2019.05.27. 10:00

Elindul az ePincekönyv projekt

Elindul az ePincekönyv projekt megvalósítása, amelynek célja a magyarországi szőlő- és borágazat elektronikus ügyintézési és ellenőrzési rendszerének kialakítása, valamint az elektronikus pincekönyv bevezetése.

MTI

Erről Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazda­ságért felelős államtitkára beszélt a pénteki budapesti nyitórendezvényen. A szőlő- és borágazatban van az egyik legbonyolultabb adminisztráció egész Európában, ami terhet jelent a gazdálkodóknak és a hatóságoknak is. Az ePincekönyv projekt a mezőgazdaság digitalizációs folyamatának fontos állomása, fejtette ki az államtitkár. A projekt uniós támogatásból, a közigazgatás- és közszolgáltatás-fejlesztési operatív program keretében valósul meg, 1,2 milliárd forintból. Tervezett befejezése 2020 októbere.

Feldman Zsolt rámutatott, hogy a szőlő- és borágazat több mint 65 ezer hektáron gazdálkodó, több tízezer termelőt és gazdasági társaságot érintő, a nemzeti össztermékhez jelentősen hozzájáruló szakterület. Az adminisztrációs rendszer egyszerűsítése, elektronikus útra terelése és az ellenőrzések hatékonyságának javítása mellett kiemelte az egymást átfedő adatszolgáltatási kötelezettségekből fakadó adatduplikációk megszüntetését és az egységes elektronikus felület biztosítását a közigazgatási eljárások támogatásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában