Megalapozta a fejlődést

2019.05.11. 08:00

Díjátadó és konferencia dr. Lélek Imre tiszteletére Zalakaroson

A budapesti Riedl Erika radiológus főorvos vehette át idén a Lélek Imre Emlékplakettet.

Horváth-Balogh Attila

Dr. Somogyi Rita, dr. Járay Ákos, dr. Riedl Erika, dr. Nagy Gyöngyi és dr. Berényi Ervin az emlékülésen

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Horváth-Balogh Attila

Az elismerést pénteken adták át a szakembernek a Hotel Karos Spa-ban megrendezett 14. Lélek Imre Emlékülés és Modern Képalkotó Diagnosztikai Továbbképző Konferencián. A csütörtökön kezdődött és ma záruló esemény pénteki, az emlékülésnek szentelt napján a főszervező, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház radiológiai és izotópdiagnosztikai osztályának megbízott osztályvezető főorvosa, dr. Somogyi Rita köszöntötte a megjelenteket.

Dr. Somogyi Rita, dr. Járay Ákos, dr. Riedl Erika, dr. Nagy Gyöngyi és dr. Berényi Ervin az emlékülésen Fotó: Horváth-Balogh Attila

– Csütörtökön a boka és a láb régió képalkotásával foglalkoztunk, a péntek legfontosabb momentuma a hagyományos Lélek Imre Emlékülés volt, melyen a megyei kórház radiológiai osztályát 1968 és 1986 között vezető professzorról, munkásságáról, sokak mesteréről, az 1986-ban elhunyt dr. Lélek Imréről emlékeztünk meg – mondta dr. Somogyi Rita. – Szombaton pedig az onko-radiológiai leletezési protokollokat tekintjük majd át.

Ezt követően dr. Kecskés Gábor, a kórház orvos-igazgatója szólt, aki jelezte, a radiológia ma a leggyorsabban fejlődő orvosi diszciplína. Majd dr. Berényi Ervin, a Magyar Radiológusok Társaságának elnöke, illetve dr. Járay Ákos, az ultrahang szekció titkára mondott beszédet, továbbá dr. Nagy Gyöngyi, a megyei kórház radiológus főorvosa beszélt a díj alapításáról.

Az emlékülés az elismerés átadásával zárult, majd szakmai előadásokkal folytatódott a konferencia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában