Táblakép kerámiából

2019.05.25. 13:00

A Pintyőke Fesztivál emléke a kiskanizsai óvoda falán

Kerámia táblakép ékesíti a kiskanizsai Pipitér óvoda falát. Az alkotást minap avatták fel ünnepélyes keretek közt.

Szabó Zsófia

Horváthné Göndör Réka és dr. Némethné Kovács Edit, a Nagykanizsai Központi Óvoda vezetője a táblaképpel Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

Vadócs Anna székesfehérvári keramikusművész készítette a színes, figurális alkotást, amely a közelmúltban tartott, immár huszadik Pintyőke Fesztiválnak állít emléket. A nagyszabású táncos, dalos eseményt minden évben a kiskanizsai ovi rendezi meg.

Horváthné Göndör Réka és dr. Némethné Kovács Edit, a Nagykanizsai Központi Óvoda vezetője a táblaképpel Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

Horváthné Göndör Réka tag­óvoda-vezető a kerámia tábla avatóján elmondta: a művészeti alkotás híven jelképezi az intézmény küldetését, amely az elődök tiszteletét, az értékek megőrzését, a gyerekek szeretetét és a hagyományok továbbörökítését, életben tartását tekinti fő célnak.

Az avató ceremónia napján gyermek- és családi napot is tartottak az oviban, szórakoztató, játékos- és sportos programok sokaságával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában