tájékoztató a zárszám­adásról

2019.05.30. 12:00

A cégek éves bászomóit is megismerhették az egerszegi közgyűlésen

A megyeszékhely önkormányzatának legutóbbi közgyűlése a város által létrehozott cégek éves beszámolóit is megismerhette, valamint tájékozódott a zárszám­adásról.

Arany Horváth Zsuzsa

A Fidesz–KDNP közgyűlési frakció nevében tegnap dr. Tóth László frakcióvezető és Bali Zoltán bizottsági elnök tartott sajtótájékoztatót minderről. Az önkormányzat cégei­nek legfontosabb célja nem az árbevétel, hanem az önkormányzati feladatok maradéktalan ellátása, mondták a képviselők, ezért örvendetes, hogy mégis pozitív mérleggel, a tervezett 174 millió forintos eredmény helyett 238 millió­val zárták 2018-at. (Az idei eredményterv 178 millió forint.) A testület arra ösztönzi az ellátó cégeket, hogy a te­vékenység színvonalának emeléséért forgassák vissza a többletet a működési feladatokra. Például szükség lehet rá a fűnyírás elvégzéséhez – főleg csapadékos időben nem elég a szerződésben foglalt hathetente esedékes kaszálás. A zalaegerszegi önkormányzat arra is lehetőséget ad, hogy a szabad kapacitást a pia­con értékesítsék a várost üzemeltető cégek.

Bali Zoltán a zárszám­adásról elmondta, összhangban van a működési kiadások és bevételek aránya, a saját bevételek (helyi adók) felülteljesítettek, a kiemelt nagyberuházások (uszoda stb.) állami előfinanszírozása szavatolja a munkálatok haladtával megvalósuló kifizetéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában