felújítások

2019.04.06. 07:00

Út, járda, parkoló, közművek – Bemutatták a Takarék közben végzett és folyó fejlesztéseket

A belvárosban található Takarék közben három lépcsőben zajlott közterületi felújítás, amelyre évek alatt gyűjtötték a forrást Dékány Endre városrészi önkormányzati képviselő javaslatára, de a végső megoldást az 1,7 milliárd összköltségvetésű infrastrukturális fejlesztés nyújtotta.

Arany Horváth Zsuzsa

A lakóházak közötti út, járda és parkoló mellett a földben lévő közműeszközök is megújultak, tavaly víz-, illetve szenny­vízvezetékeket cserél­tek, majd idén márciusban kezdődött a csapadékcsatorna kiváltása, az újjáépítés, a tisztítóaknák felújítása és a burkolatépítés, utóbbi 138 méter hosszon.

Ulicskáné Maza Renáta, a műszaki osztály munkatársa, Balaicz Zoltán
és Dékány Endre Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Emellett 19 méter térkő burkolatú járda is épül, mindezzel a tervek szerint júniusra végeznek a HorváthÉP Kft. munkatársai. A harmadik etap 23,4 millió forintból valósulhatott meg. A tegnapi helyszíni sajtóbejáráson Balaicz Zoltán polgármester idézte fel az 1,7 milliárdos állami forrásból megvalósuló városi közterületi fejlesztéseket, az időarányos készültséget, Dékány Endre képviselő pedig a Takarék közben végbement folyamat állomásairól szólt.

Ezek is érdekelhetik