Mister Piano is eljön

2019.04.25. 07:00

Számos újdonságot tartogat a Boldog Békeidők Hévíze

Idén is tartogat újdonságokat a program: a mozinál a régmúltat idéző angol teaház, a Deák téren pedig kosaras körhinta várja a vendégeket.

VL

A város több pontjára kitelepülő karikaturisták a jelmezes résztvevőket idén is ingyen lerajzolják Fotó: ZH Archívum

S természetesen a hagyományoknak megfelelően ezúttal is békeidős hangulattal, soksok vidámsággal, színvonalas produkciókkal és széles gasztronómiai kínálattal készülnek a szervezők, ígéri Hermann Katalin, a Festetics György Művelődési Központ vezetője. A program elmaradhatatlan résztvevőjeként eljön a verklis, és idén először Mister Piano is végiggurul a város utcáin pompás fekete zongorájával. Lesz népi játszótér az átriumban, s nem maradhat el a mindig népszerű nosztalgiafotózás sem. A Deák és a Festetics téren pedig minden nap 12 órától gasztronómiai vásárral és a különleges kézműves termékeket kínáló Míves portékák utcájával várják a falatozni és vásárolni vágyó fesztiválozókat...

A város több pontjára kitelepülő karikaturisták a jelmezes résztvevőket
idén is ingyen lerajzolják Fotó: ZH Archívum

A városnapi ünnepség május 1-jén 11 órakor kezdődik a Városháza téren, a hagyományoknak megfelelően ekkor adják át Hévíz kitüntető címeit. A rendezvény házigazdája Kautzky Armand színművész lesz, s ő látja el aznap 15 órától a békeidőbeli felvonulás ceremóniamesteri teendőit is. A menet ezúttal is a sétálóutcáról indul, majd a Schulhof sétányon téve egy kört a Festetics térre érkeznek a felvonulók, ahol a Happy Dixieland Band rövid műsorral szórakoztatja az érdeklődőket. A karikaturisták pedig idén is ingyen lerajzolják a korabeli jelmezt viselő résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában