Költészet napja

2019.04.12. 10:00

Nem csak szavaltak, rajzoltak is a kanizsai iskola diákjai

Rendhagyó módon ünnepelték a költészet napját a Bolyai-iskola hetedik osztályos diákjai. A képversekkel nem csak egymásnak, a járókelőknek is kedveskedtek csütörtökön az Erzsébet téren.

Szabó Zsófia

A Bolyai-iskola hetedik osztályos diákjai „rajzolt” versekkel lepték meg a járókelőket, köztük Traub Sándornét Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

Bánfai Adrienn magyar–történelem szakos tanár elmondta: a hétköznapokba szeretnék beemelni a program révén a képversek világát, generációktól függetlenül mindenkinek.

– Bemutattuk, hogyan készül egy-egy kaligramm. Az is fontos szempont, hogy a József Attila emléke előtti tisztelgetés mellett az irodalmat is népszerűsítjük. A diákok ajándékokkal, kézzel készített képversekkel lepték meg a járókelőket – mondta Bánfai Adrienn. Ahogy azt is: nemcsak azok örültek a meglepetésnek, akik kapták, hanem a fiatalok is, akik készítették. A képverseknek köszönhetően ugyanis találhatnak maguknak egy értékes hobbit: a versek mellett a rajzolást is megszeretik.

A Bolyai-iskola hetedik osztályos diákjai „rajzolt” versekkel lepték meg a járókelőket, köztük Traub Sándornét Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

A Bolyai-iskola hetedikeseit, köztük Czupi Rékát nem kell noszogatni, ha versolvasásról van szó.

– Régóta szeretem a költeményeket, ugyanis kifejezik az érzéseimet. Sok verset emiatt magaménak érzek. Nagyon jó, hogy a mi iskolánkban nemcsak tankönyvekből, hanem oldott hangulatban, laza körülmények közt is tanulunk verseket – mondta az ifjú hölgy.

Több járókelő, köztük Traub Sándorné örömmel hallgatta-nézte a verselő, rajzoló gyerekeket.

– Nagyon ügyesek a fiatalok – mondta az idős hölgy. – Szép tőlük, hogy nem feledkeznek el a költészet napjáról, s ami még fontosabb, hogy boldogan szavalnak egy-egy szép verset.

A költészet napján másutt is szerveztek különböző rendezvényeket, Murakeresztúron kötetbemutatóra került sor, Szepetneken pedig ünnepi műsorra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában