Hamarosan itt a húsvét

2019.04.16. 11:30

Lenti iskolásai is bekapcsolódtak a közösség tojásfájának díszítésbe

A húsvéti ünnepek közeledtével nemrég a Kolping Gondozási Központ szervezett az idősotthon lakóinak és az érdeklődőknek tojásfa díszítést.

Korosa Titanilla

Idősek és fiatalok közösen díszítették fel a tojásfát

Fotó: Korosa Titanilla

Mint azt a szervezőktől megtudtuk: az otthon lakói már hetek óta készültek az eseményre, különböző technikákkal díszített tojásokat készítettek a gondozónők segítségével.

Idősek és fiatalok közösen díszítették fel a tojásfát
Fotó: Korosa Titanilla

A meghirdetett programhoz a Gönczi Ferenc Gimnázium 10. évfolyamos tanulói önkéntesként csatlakoztak, elkísérték az idős lakókat a helyszínre, illetve segítettek tojásokkal feldíszíteni a gondozási központ szomszédságában található fűzfát. A rendezvényre a felsoroltak mellett a város több civil szervezetének és lakóközösségének képviselői is megérkeztek, hogy húsvéti díszeiket elhelyezzék a fán. A díszes tojásfára így mintegy 400 húsvéti tojás került fel.

A szervezők az először meghirdetett közösségi tojásfa díszítéssel szeretnének hagyományt teremteni és elérni, hogy minél többen kapcsolódjanak be a programba, és évről évre több tojás kerüljön a fűzfára. A tojásfa díszítésére továbbra is van lehetőség, a kezdeményezéshez csatlakozni kívánók húsvétig helyezhetnek el hímes tojásokat a fán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában