Gratulálunk!

2019.04.29. 17:10

Kimagasló sikert arattak a zalai diákok az Innovációs és Technológiai Minisztérium versenyén

Az Ágazati Szakmai érettségi vizsgatárgyi országos tanulmányi verseny országos döntőjén második helyezést ért el Gerencsér Laura, a keszthelyi VSZK diákja. Rajta kívül az iskolából Czuppon Petra 6., Mezei Jázmin 12. helyezett lett. A versenyt az Innovációs és Technológiai Minisztérium hirdette meg.

Keszey Ágnes

A legrangosabb szakmai versenyként említette Fisli István, a VSZK igazgatója az ÁSZÉV-et.

- Kimagasló eredmény, hogy három tanulónk ilyen helyezést ért el. Ez azt mutatja, hogy intézményünk továbbra is a legjobbak között található a vendéglátás területén – emelte ki az intézményvezető.

A tanulók októbertől készültek a versenyre, melynek elődöntője az intézményben volt március elején, interaktív módon, online formában. A feladatok az emelt szintű érettséginek felelnek meg. Erre Dancs József és Paskuné Zombory Melinda készítette fel a versenyzőket. Amikor kiderült, hogy hárman is továbbjutottak, a felkészítésbe bekapcsolódott dr. Kiss Zsoltné, Kovácsné Denkler Brigitta, Kiss György és Tóth Dénes. A fiatalok különórákon, iskolai és külső gyakorlatokon vettek részt. A döntőt április elején, Szolnokon rendezték meg.

- Az első nap emelt szintű feladatsort írtunk, három óra alatt. Ezt nagyon nehéznek éreztem, mind a számítást, mind az elméletet. Másnap reggel meg lehetett nézni az eredményt. Azt hittem, rosszabbul sikerült, meglepődtem, hogy ilyen jól. Dancs tanár úr biztatott, hogy ebből nagyon szép eredményt lehet kihozni, így nagy önbizalmat kaptam a szóbelire- idézte fel a vendéglátóipari ismeretek területen második helyezést elért Gerencsér Laura.

- A tojásról kellett beszélnem: fogalmakról, felépítéséről, felhasználásáról, tartósításáról, értékesítési módszerekről. A felkészítő tanáraink mindig mondták, törekedjünk arra, hogy valami különlegeset mondjunk , hogy felcsillanjon a bírálók szeme. A tojás felhasználásánál beszéltem például a royal erőlevesről, nem a rántottát és a tükörtojást említettem: próbáltam extrább dolgokat említeni. Bemutattam a modern értékesítési módszereket valamint az összes felszolgálási módot – idézte fel Laura. A tanulókat Dancs József kísérte el a versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában