Majdnem kerek évforduló

2019.04.07. 17:43

149 éves a nagy múltú Kiskanizsai Polgári Olvasókör

Szombaton emlékműsorral ünnepelte fennállásának 149. évfordulóját a Móricz művelődési házban a Kiskanizsai Polgári Olvasókör.

HBA

Az ünnepségen elismerésekkel mondtak köszönetet a kiskanizsai kultúra és a hagyományok őrzésében jeleskedőknek.

– Eleink vagyonukkal és kétkezi munkájukkal járultak hozzá a Kiskanizsai Polgári Olvasókör megalapításához és székhelye, ma a Móricz Zsigmond Művelődési Háznak otthont adó épület felépítéséhez. Ezért kötelességünk az olvasókör továbbvitele, gyarapítása – hallottuk Salamon Sándornétól, az olvasókör elnökétől.

 

A tagságot és a jelenlévőket Cseresnyés Péter miniszterhelyettes és Tóth Nándor alpolgármester köszöntötte. Utóbbi elmondta: a város idei költségvetésében megvan a pénz a művelődési ház külső felújítására. Tóth Nándor és Salamon Sándorné végül oklevelet adott át a polgári olvasókörért végzett munkájáért Balogh Józsefnek, Heizler Györgynek és Heizlerné Horváth Máriának, valamint Göttli Györgynek – utóbbi távollétében a felesége vette át a díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában