Naponta 80 kilométert autózik és 50-60 emberrel kerül kapcsolatba

2019.03.13. 07:00

Sokrétű a zalalövői tanyagondnok munkája

Az elmúlt év során a város lakosai közül 160 fő vette igénybe a tanyagondnok által nyújtott szolgáltatásokat – derült ki abból a beszámolóból, amelyet keddi ülésén vitatott meg, s fogadott el a helyi képviselő-testület.

Gyuricza Ferenc

A város önkormányzata több beszámolót is meghallgatott, ezek sorában volt a tanyagondnoki szolgálat működéséről készített összegzés is. A munkakört ellátó Sütheő Jánosné kiemelte, hogy a tanyagondnoki szolgálat működésének kilencedik évét kezdte meg 2019-ben, és tapasztalatai szerint a lakosság általában elégedett a szolgáltatással.

Munkája során naponta minimum ötven-hatvan klienssel kerül kapcsolatba, a gépkocsival megtett útja pedig átlagosan nyolcvan kilométer körül alakul. Az elfogadott szakmai program szerint közreműködik többek között a szociális étkeztetésben és a házi segítségnyújtásban – ehhez kapcsolódóan egyébként a segítségre szoruló betegek orvoshoz történő eljuttatása is a feladatai közé tartozik –, az irsapusztai városrészben és a lakott külterületeken élő gyermekek iskolába, óvodába való eljuttatásában, segít rendezvények szervezésében és lebonyolításában, de fontos szerepet tölt be az önkormányzat és a lakosság közti kapcsolattartásban is.

Az ülés későbbi szakaszában a képviselő-testületi tagok újra megvitatták a város 2019. évi, az előző ülésen el nem fogadott költségvetési rendelettervezetét, erről a témáról egy későbbi lapszámunkban olvashatnak részletesebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában