Beszámoló

2019.03.01. 09:00

Az értéktári munka nagy eredménye volt a képeslapok gyűjteménybe foglalása Lentiben

Korábbi önkormányzati ülésen tárgyalta a város képviselő-testülete a helyi települési értéktár bi­zottság beszámolóját, melyből kiderül, új értékekkel bővült a lajstrom.

Korosa Titanilla

Fekete-fehér képeslapon az egykori Lenti Fotó: archív

A bizottság az elmúlt fél évben felvette a helyi értékek sorába a városi könyvtárat az értékőr­ző és -terjesztő intézmények közé. Emellett kezdeményezte a bizottság a Kerka Táncegyüttes rögzítését is a kulturális értékek sorába.

Fekete-fehér képeslapon az egykori Lenti Fotó: archív

Az értéktári munkáról elhangzott, hogy az elmúlt év legjelentősebb eredményének tartja a bizottság a városról megjelent képeslapok egységes gyűjteménybe foglalását. Ezeket az anyagokat felhasználták év közben vetélkedőkhöz, és kiállításon is bemutatták a közönségnek. A jövőbeni tervekkel kapcsolatban meg­fogalmazódott a bizottság részéről, hogy a digitálisan őrzött képekből rendeznének tematikus kiállításokat, például a víz világnapja alkalmából A malmok a Kerkán címmel. Emellett szeretnék, ha a város 40. évfordulójához kapcso­lódva a könyvtárban bemutatott képi anyag vándorkiállítás formájában eljutna a helyi iskolákba.

Kovács Zoltán, a bizottság elnöke emellett kiemelte, hogy az elmúlt fél év eseményei is mutatják a változatosságot az értéktári munkában, hiszen ez idő alatt nem az új jelölések domináltak, hanem a különböző közösségeknek tartott előadások, vetítések, vetélkedők anyagainak megszerkesztése állította kihívások elé az értéktár bizottság tagjait. A testületben te­vékeny­kedők emellett az elmúlt hó­napokban bekapcsolódtak több vetélkedő feladatainak összeállításába, illetve ezeken a rendezvényeken a zsűrizésből is kivették a részüket, míg a Zalai Kincskereső játékban az általános és középiskolás csapatokat segítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában