Rendet tennének

2019.02.21. 08:00

Illegális lerakók felszámolására pályáznak Nagykanizsán

Illegális hulladéklerakók felszámolására írt ki pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A dél-zalai város három helyszínt is megjelölt a pályázatában.

Pásztor András

Közterület-felügyelők a Pipacs utcai illegális lerakónál

Fotó: Szakony Attila

A pályázat célja a közterületeken, illetve az önkormányzati tulajdonú területeken illegálisan lerakott, elhagyott hulladék felszámolásának elősegítése. A támogatás egyszeri, vissza nem térítendő, az intenzitása 100 százalékos. Egy pályázattal maximálisan hárommillió forint nyerhető el. A támogatást az illegálisan lerakott vagy elhagyott szemét elszállítására, valamint kezelésére lehet felhasználni.

Közterület-felügyelők a Pipacs utcai illegális lerakónál
Fotó: Szakony Attila

Nagykanizsán a Közterület-felügyelet, a VIA Kanizsa Zrt. és a Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. javaslatai alapján jelölték ki azokat a területeket, amelyek hulladékmentesítését pályázati forrásból finanszíroznák. Az egyik helyszín a Pipacs utca végében van, ahol közterületen elhelyezett háztartási jellegű lomhulladék található.

A másik terület a Besenyő utcából nyíló alsórendű közút, amely mellett több területen elhelyeztek hulladékot illegálisan. Az önkormányzat emellett az ipari park területén található építési és betontörmeléket szeretné elvitetni. Az előzetes becslések szerint e három területen a hulladék elszállításának és későbbi ártalmatlanításának költsége hárommillió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában