Játszóházat szerveztek

2019.02.18. 11:00

Farsangi élményekkel töltődhettek fel a családok Lispeszentadorjánon

A gyermekes családok számára szerveztek farsangi játszóházat szombaton délután a dél-zalai településen. A program jelmezes felvonulással kezdődött, ahol elsősorban a kreativitást és a befektetett munkát jutalmazta a zsűri.

Gyuricza Ferenc

A jelmezverseny díjazottjai, elől középen Siket Mátyás Fotó: GY. F./Zalai Hírlap

A legötletesebb jelmezt Siket Mátyás mutatta be, egy közkedvelt animációs sorozat, a Sam, a tűzoltó főhősét formázta meg festett-ragasztott kartondobozok segítségével. A rajzfilmfigurák általában népszerűek a gyermekek körében, Sam figurája azonban olyan élethűre sikeredett, hogy a zsűri egyértelműen neki javasolta a fődíjat, a Györök Beáta által készített tortát, amit aztán a résztvevők közösen fogyasztottak el.

A jelmezverseny díjazottjai, elől középen Siket Mátyás Fotó: GY. F./Zalai Hírlap

– Az idei a nyolcadik alkalom, hogy farsangi játszóházat szerveztünk a község IKSZT-jében – mondta a programot koordináló Árkusné Hifner Ágnes. – Minden évben arra törekedtünk, hogy valami újdonsággal álljunk elő, ezúttal a szegedi Mandula Színház mesejátékával tettük még színesebbé a kínálatot. Első alkalommal léptek fel a településünkön, és nagyon élvezték a gyermekek az előadást.

Árkusné Hifner Ágnes azt is elmondta: bár egyre kevesebb a gyermek, s a nagyobbakat nehéz is megszólítani, azért a programnak még mindig van létjogosultsága. A szülők és nagyszülők lelkesedése nagyban hozzájárul a rendezvény sikeréhez. Ráadásul azok a gyerekek, akik részt vesznek a játszóház programjában, élményekkel töltődnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában