Gólyából szakemberré váltak

2019.02.16. 11:30

Diplomaátadó a BGE Gazdálkodási Karán – Negyvenkét végzős vett át oklevelet

Összesen 42 hallgató vehetett át pénteken oklevelet a BGE Gazdálkodási Kar diplomaátadó dékáni tanácsülésén.

Magyar Hajnalka

Németh Kitti, a gazdálkodás és menedzsment szak végzőse átveszi oklevelét prof. dr. Heidrich Balázstól (jobbról) és dr. Gubán Miklóstól Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A gólyából immár szakemberré vált végzősöket és az elnökséget – amelyben helyet foglalt dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és prof. dr. Heidrich Balázs egyetemi tanár, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora is – elsőként dr. Gubán Miklós, a kar dékánja köszöntötte. Kiemelte, a végzősöknek három úton kell egyszerre elindulniuk, a szakmai és a magánélet, valamint az értelmiségi lét ösvényén.

Ezután dr. Takács Dávid oktatási dékánhelyettes jelentést tett a szemeszterről: mesterképzésen 9, alapképzésen 31, szakirányú továbbképzésen és felsőoktatási szakképzés keretében pedig 1–1 hallgató tett sikeres záróvizsgát. A közgazdász és gazdaságinformatikus jelöltek diplomájuk átvétele előtt esküt tettek, majd Heidrich Balázs és Gubán Miklós átadta az okleveleket. A duá­lis képzésben részesült hat hallgató esetében a gyakorlati képzőhely valamely vezetője is részt vett a ceremóniában.

A végzősök nevében Horváth Eszter köszönt el az alma matertől, a hallgatói önkormányzat színeiben pedig Kocsis Gábor elnök búcsúzott a hallgatóktól.

Németh Kitti, a gazdálkodás és menedzsment szak végzőse átveszi oklevelét prof. dr. Heidrich Balázstól (jobbról) és dr. Gubán Miklóstól Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A befogadó város nevében Balaicz Zoltán polgármester kívánt sok sikert a pályájukat kezdő fiataloknak, majd a tudományos diákköri és közösségi munkában jeleskedők – Budai Gergő, Fáró Fanni, Fehér Gréta, Horváth Eszter, Simon Dóra, Simon Eszter, Tóth Veronika – vehettek át jutalmat.

Kiemelkedő oktatói munkájáért elismerő oklevélben részesült a rendezvényen Balázsné dr. Lendvai Marietta főiskolai docens; dr. Mészáros Ágnes egyetemi docens kari nemzetközi vezetői megbízást kapott; dr. Szabó László pedig főiskolai docensi kinevezést vehetett át.

Zárásként Heidrich Balázs mondott rektori köszöntőt. A kalandos küldetésre induló Frodót idézte, s arra biztatta a fiatalokat, soha ne tartsák be a „járt utat járatlanért el ne hagyj” mondás óvatoskodó intelmét. Ne rettenjenek meg az útelágazásoknál sem, hiszen a képzés során bizonyára kifejlődött érzékeikben az a speciális „GPS”, ami a helyes irányt sugallja. A szülőket arra kérte, álljanak továbbra is felnőtt gyermekeik mellett, de engedjék el a kezüket, ugyanis a 21. század által felkínált utak kicsit sem hasonlítanak az általuk bejártakra.

A hangulatot Mihály Luca, Sifter Dániel és Berkes Dániel zenei triója színesítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában