Közterület

2019.01.20. 12:00

Favágásra, gallyazásra január közepe a legjobb időszak

Az ilyenkor szokásos szezonális fakivágásokat és gallyazási munkákat is elkezdte a közelmúltban a városüzemeltető társaság. A tervezett vágásokat február végéig befejezik.

Pásztor András

A minap a kiskanizsai városrészben zajlott a gallyazás Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Fitos István, a VIA Kanizsa Zrt. vezérigazgatója elmondta: ez a megfelelő időszak az ágak ritkítására, a korhadt beteg fák kivágására.

– Év közben folyamatosan érkeznek hozzánk a lakossági igények, illetve a mi szakembereink is odafigyelnek a zöldterületek állapotára, így komplett listánk van azokról a területekről, ahol valamiért be kell avatkoznunk – magyarázta a vezérigazgató, aki hozzátette: a beteg fák kivágása, a gallyazás sok esetben biztonsági kérdés, egy komolyabb vihar ugyanis kidöntheti ezeket a beteg fákat, illetve a letört ágak is jelentős anyagi kárt okozhatnak adott esetben.

A minap a kiskanizsai városrészben zajlott a gallyazás Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

– Ezek a munkálatok az esetek túlnyomó többségében engedélyhez kötöttek, tehát nem a saját kényünk-kedvünk szerint vágjuk ki a fákat, ráadásul a pótlásról is minden esetben gondoskodnunk kell. Ez persze nem azt jelenti, hogy pont a kivágott fa helyére ültetünk egy másikat, hiszen lehet, hogy az előző fát éppen azért kellett kivágni, mert a gyökérzete nyomta a közműveket, vagy éppen a lombkorona zavarta a környéken lakókat.

Fitos István elmondta azt is, hogy a város peremterületein saját munkatársaik dolgoznak, míg a belvárosi részeken a Netta-Pannonia Kft.-t bízták meg a gallyazási, fakivágási feladatokkal. A tervezett munkálatokat február végéig be fogják fejezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában