Jelenleg 400 kötetből és 60 DVD közül lehet válogatni

2019.01.23. 14:00

Egymillió forintból készült el az új könyvtár Zalamerenyén

A magyar kultúra napja alkalmából felavatták kedden a hivatali épület földszinti helyiségében közel egymillió forintból elkészült új könyvtárat.

Benedek Bálint

A könyvtár avatójának napján a zalaegerszegi és a kanizsai szakemberek szakmai találkozót tartottak Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Ódor László polgármester köszöntő beszédében kiemelte: az elmúlt időszakban a kulturális értékmentés terén sokat lépett előre a kistelepülés. Számos csodálatos kinccsel, fotókkal és tablókkal rendelkeznek, s a helyi értéktár is rendkívül gazdag.

– A könyvtár felújítása évek óta váratott magára, ám tavaly lehetőség nyílt arra, hogy a Deák Ferenc Megyei és Városi könyvtár és a kanizsai Halis-könyvtár koordinációjában több kistelepülési bibliotéka megújuljon – mondta a polgármester. – Pályázati és saját forrásból közel egymillió forintból számos elektronikai berendezéssel gazdagodott az új könyvtárunk. A helyiségben a népdalkört is szívesen látjuk, de kulturális eseményeknek is méltó tere lehet.

A könyvtár avatójának napján a zalaegerszegi és a kanizsai szakemberek
szakmai találkozót tartottak Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A kistelepülési ellátó rendszer jóvoltából a könyvállomány folyamatosan frissül, most közel 400 kötetből és 60 DVD-ből lehet válogatni, de szinte az egész kanizsai Halis-könyvtár készlete az olvasók rendelkezésére áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában