Kolbászt töltenek és megismerik egymás hagyományait

2019.01.16. 10:00

Barátságok szövődhetnek a rezi kolbászfesztiválon

Két kategóriát is meghirdettek a szombati hagyományőrző főzős rendezvényen: disznótoros ételeket és kolbászt készíthettek a csapatok. Nemcsak a gasztronómia, hanem a szórakozás is főszerepet kapott a programon.

Keszey Ágnes

Huszonkét csapat készítette a finom étkeket – köztük a Páhoki Aszszonykolbász Kör Fotó: Keszey Ágnes

Nyolc éve minden januárban megrendezik a rezi hagyományőrző disznótoros és kolbásztöltő mustrát. Idén a nevezett csapatok közül több jelmezt is öltött, s a szokásokhoz híven szépen díszített asztalokkal, rajtuk sok-sok finomsággal és természetesen a versenyen elkészített kolbásszal és disznótorossal várták a zsűrit és az érdeklődőket.

Huszonkét csapat készítette a finom étkeket – köztük a Páhoki Aszszonykolbász
Kör Fotó: Keszey Ágnes

A szervező Rezi Várbarátok Köre célja, hogy előtérbe kerüljenek a hagyományok, felelevenítsék, a mai világhoz igazítsák és megszerettessék a hagyományos ízeket. A gasztronómiai célokon túl az is fontos, hogy a részt vevő csapatok tagjai megismerjék egymást, s barátságok szövődjenek. – Próbálunk arrafelé mozdulni, hogy ne csak kolbászt töltsenek, hanem megismerjék egymás hagyományait is, például a tájjellegű ételeket, amiket a saját településeken volt szokás készíteni – mondta Tafota Istvánné főszervező. – Itt, Reziben kedvelt volt a káposztaleves, a kerékrépaleves, főztek májalevest (régen így mondták), orjalevest és pecsenye, májas hurka, véres hurka, valamint kolbász is készült. Míg a csapatok sütöttek- főztek, majd kínálták finomságaikat, étkezéssel kapcsolatos szakmai előadások és szórakoztató programok is várták a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában