Segítség

2019.01.11. 17:30

Az új szolgáltatás megkönnyíti az idősek orvoshoz jutását Keszthelyen

Ingyenesen juthatnak a háziorvoshoz vagy szakrendelésre a keszthelyi idősek – a szállítást a keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény biztosítja a napokban szolgálatba állított hét személyes járművel. Az új lehetőségről tartottak sajtótájékoztatót.

Keszey Ágnes

Nagy Bálint és Királyné Domaházi Csilla a szólt az új lehetőségről- mögöttük az új jármű, mellyel a térítésmentes utazást biztosítják

Az igények alapján indította el az új, hétköznapokon igénybe vehető szolgáltatást a keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény. Sokan jelezték, hogy nehezen tudnak eljutni orvoshoz, mert nincsen autójuk, koruk vagy egészségi állapotuk miatt nem tudnak vezetni, vagy busszal nehézkes a közlekedés. Erről a pénteki sajtótájékoztatón Nagy Bálint, Keszthely Város Idősügyi Tanácsának elnöke szólt – e szervezet volt az ötletgazdája a megoldásnak – aki ismertette azt is, hogy egy pályázat segítségével sikerül segítséget nyújtani az időseknek. Egy hét személyes kisbuszt állítottak szolgálatba, a támogatás egy gépjárművezető foglalkoztatásának költségeit is biztosítja. Az elnök szavaihoz csatlakozva az ESZI intézményvezetője úgy fogalmazott: hiánypótló szolgáltatást sikerült elindítani.

-Azt gondolom, hogy ezzel szinte egyedülállóak vagyunk a megyében, de lehet, hogy az egész országban is. Ingyenesen vehetik igénybe időskorúak ezt a szolgáltatást. Azok, akik szeretnének élni a lehetőséggel, az ESZI telefonszámán jelezhetik igényüket. Időpontot egyeztetünk és háztól – házig szállítjuk őket: tehát értük megyünk és haza is visszük őket – ismertette Királyné Domaházi Csilla. Az intézményvezető azt is elmondta, hogy bár a szociális szolgáltatás idén év elején indult el, az elmúlt néhány napban már többen igénybe vették. A térítésmentes szolgáltatás a Keszthelyen élő aranykorúak városon belüli, egészségügyi célú utazását segíti.

Nagy Bálint és Királyné Domaházi Csilla a szólt az új lehetőségről- mögöttük az új jármű, mellyel a térítésmentes utazást biztosítják

-A keszthelyi kórházba, illetve az Alapellátási Intézetbe: háziorvoshoz való eljutást oldjuk meg. Abban is tudunk segíteni, ha valakinek gyógyszertárba kell eljutnia- tette hozzá az intézményvezető. Az Idősek Szállító Szolgálata program a most szolgálatba állított bérelt kisbusszal a jelenlegi formájában- a támogatás segítségével- öt évig működik, de mint a sajtótájékoztatón elhangzott: ezután is szeretnék működtetni, ennek módján már most gondolkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában