Hiába írják ki

2019.01.25. 07:00

Az autósok miatt késnek a fakivágások Kanizsán

Akadoznak a fakivágások, illetve a gallyazások városszerte, mert az autósok a figyelmeztetés ellenére sem hagyják szabadon a problémás fákhoz közeli parkolókat.

Pásztor András

Kálovics Andrea (balról) és Konrád-Németh Cecília szerdán a Teleki utca 3. szám alatti társasház előtt ragasztotta ki a felhívást. Idén már nem először… Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Szerda délelőtt a Teleki utca 3. alatti társasház északi oldalán szeretett volna korhadt, beteg fákat kivágatni a városüzemeltető társaság, de akadályokba ütközött: a parkoló ezúttal is tele volt járművekkel.

– A sofőrök abszolút figyelmen kívül hagyják a szanálandó fákra kiragasztott felhívást, miszerint az általunk jelzett időpontban ne parkoljanak ide – mutatta Konrád-Németh Cecília, a VIA Kanizsa Zrt. városgondnoka. – Ezen a helyszínen már harmadszor próbáltuk meg elvégezni a munkát, de mindannyiszor ezzel a problémával szembesültünk.

A városgondnok elmondta: a Teleki utcai helyszín nem az egyetlen, szinte mindenhol hasonló problémával találkoznak, így sokszor napokat, heteket késik az előre beütemezett favágás vagy gallyazás. Korábban más módszerekkel is próbálkoztak, kis hirdetményeket tettek az autók szélvédőire, s arra is volt példa, hogy elkerítették az adott parkolót, de ezeket az intézkedéseket is figyelmen kívül hagyták az autósok.

– Pedig a beteg, korhadt fák kivágása, az elszáradt gallyak eltávolítása az autósok érdeke is, hiszen pont azt szeretnénk megelőzni, hogy egy vihar letörje az ágakat vagy kicsavarja a fákat, ami komoly sérülést okozhat a járművekben – említette Kálovics Andrea, a munkálatokkal alvállalkozóként megbízott Netta-Pannonia Kft. munkatársa.

Kálovics Andrea (balról) és Konrád-Németh Cecília szerdán a Teleki utca 3. szám alatti társasház előtt ragasztotta ki a felhívást. Idén már nem először… Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Az önkormányzatnak van biztosítása, de ilyen esetekben nem automatikus a kártérítés kifizetése. Ha a biztosító társaság extrémnek minősíti a vihart, akkor nem köteles megtéríteni a kárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában