Legyen tánc

2019.01.30. 14:00

A szenior párok vették birtokukba a táncteret Nagykanizsán

Hétfő este immár negyedik alkalommal került sor a Honvéd Kaszinóban a szeniorok táncestjére, melyen három pár mérette meg magát.

Horváth-Balogh Attila

Az előtérben a győztes pár, Németh László és neje a versenyen

Fotó: Szakony Attila

A rendezvényen Halmos Ildikó, a házigazda Honvéd Kaszinó igazgatója, majd Dénes Sándor polgármester köszöntötte a megjelenteket. Utóbbi rámutatott: jó lenne, ha a városban élő idősek e téren is nagyobb aktivitást mutatnának – szerinte ehhez az is kellene, hogy a teremtés koronái bátrabbak legyenek.

– Saját tapasztalatom, hogy a férfiakban kevés a bátorság – szögezte le a polgármester. – De biztosan kevesebb, mint a hölgyekben. Ha a nejemmel bálba megyünk, bevallom, egy ideig én is inkább csak ülök és figyelem a többieket.

A Honvéd Kaszinó Szenior Örömtáncklubja, valamint az Eraklin Táncklub Egyesület bemutatója után az indulók (Feszt Attila, Feszt Attiláné, Németh László, Németh Lászlóné, valamint Magyar Béla és Harics Mária) penderültek a parkettre. Kötelezően angol és bécsi keringőt, illetve tangót kellett bemutatniuk, illetve egy-egy szabadon választott latin-amerikai táncot.

Feszt Attilának és nejének az egész élete a táncról szólt – csak egy másik fajtájáról. A 70-es években alapítói voltak a Kanizsa Táncegyüttesnek, s azóta is kisebb-nagyobb megszakítással néptáncolnak; most éppen a Pántlikában.

Az előtérben a győztes pár, Németh László és neje a versenyen
Fotó: Szakony Attila

– A néptánc teljesen más, ott ha elrontok egy lépést, improvizálok és senkinek nem tűnik fel – árulta el Feszt Attila, aki párjával a határőr és rendőr nyugdíjas szervezetet képviselte a viadalon. – A standard táncoknál látványos, ha valaki hibázik. Ezzel együtt ez egy kedves játék, és csak ajánlani tudom minden nyugdíjasnak, mert élményt ad, mozgási lehetőséget kínál, és jó alkalom a kapcsolatépítésre.

A másik páros férfi tagja, Magyar Béla most, 73 évesen indult először a versenyen.

– Szeretem a zenét, a táncot, és úgy gondoltam, érdemes eljönni, mert a mozgás jót tesz az egészségnek, a keringésnek, s kicsit talán az önbizalomnak is – mondta.

A Halmos Ildikó, Karosi Lászlóné, az idősügyi tanács társelnöke és Lekszikov Csaba, az Eraklin elnöke alkotta zsűri szerint a kötelező és a választott versenyszámokat is a kiskanizsai Németh házaspár táncolta el a legjobban.

– Két szeniorok táncesten indultunk és mindkétszer nyertünk – hallottuk Németh Lászlótól. – Szeretünk táncolni, és rendszeresen meg is tesszük, a kiskanizsai Szépkorúak Társasága rendezvényein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában