Program

2018.12.10. 10:00

Prósza és forró tea mellett hangolódtak a karácsonyra Bázakerettyén

Krumpli­prószával, illatos teával és forralt borral kínálták a vendégeket szombaton, és karácsonyváró ünnepi műsorral kedveskedtek nekik a község egyik adventi programján.

Gyuricza Ferenc

A muraszemenyei általános iskolások műsora Fotó: Gyuricza/Zalai Hírlap

Bázakerettyén hagyomány, hogy az önkormányzat a Déryné Művelődési Házzal és a helyi civil szervezetekkel közösségépítő rendezvényeket tart advent idején. Szombaton többek között tekeversennyel, kézművesvásárral, valamint adventi ünnepi műsorral várták az érdeklődőket.

– Ezeknek a programoknak az a legfőbb célja, hogy kimozdítsa az otthonukból az embereket, s ráhangolja őket a téli ünnepkörre, a karácsonyi időszakra – mondta a község polgármestere, Iványi László. – Örömmel láttuk, hogy ezúttal is teljesen megtelt a művelődési ház melletti tér, elsősorban a falubeliekkel, de jöttek érdeklődők a környező településekről is. Ez egy kötetlen program, nincs szigorú időbeosztás, csak a kezdés időpontját jelöltük meg, s addig maradunk, amíg jól érzik magukat a résztvevők. Fontosnak tartjuk, hogy az emberek beszélgessenek egymással, mutassák ki a barátságukat, idézzék fel az emlékeiket.

A muraszemenyei általános iskolások műsora Fotó: Gyuricza/Zalai Hírlap

Az adventi ünnepi összeállítás keretében először a muraszemenyei általános iskola tanulói mutatták be műsorukat, melyben többek között Jókai Mór Melyiket a kilenc közül? című, megható karácsonyi történetének színpadi adaptációját láthatták a jelenlévők, majd a zalaegerszegi Magyarucca zenekar következett. Előadásukban szintén az alkalomhoz illő, lélekemelő verses-zenés programot láthatott-hallhatott a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában